OHAL’de uzatma son bulsun

OHAL’de uzatma son bulsun

TÜSİAD Başkanı Bilecik, “Göstermelik demokrasi diye bir şey yoktur” dedi. TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan, “Temennimiz OHAL’in son kez uzatılması” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, demokrasinin altın kadar kıymetli olduğunu belirterek, “Göstermelik demokrasi diye bir şey yoktur” dedi. TÜSİAD’ın 48’inci Olağan Genel Kurul’unda demokrasi vurgusu yapan TÜSİAD Başkanı Bilecek, OHAL’in de son bulması gerektiğini söyledi. Bilecik, “Türkiye’nin hem dünyada hak ettiği saygın konumunu koruyabilmesi hem de gelişmesi, kalkınması için hızla normalleşmeye başlaması gerekir. Bu nedenle atılacak ilk adımın, OHAL’in son bulması, bir daha tekrarlanmaması olduğuna inanıyorum” dedi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, OHAL’in yabancı müteşebbislerin yatırım kararlarını olumsuz etkilediğine işaret ederek, “Bu çerçeveden bakınca OHAL’in de son kez uzatılmış olmasını temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İŞADAMLARI ‘İŞİNSANLARI’ OLDU

TÜSİAD 48’inci Olağan Genel Kurulu’nda isim değişikliğine de gidildi. Açılımı, ‘Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ olan TÜSİAD’ın ‘İşadamlar’ı olan kısmı ‘İşinsanları’ olarak değiştirildi. Karar oy birliği ile kabul edildi. Derneğin kısaltması ise değişmeyecek. TÜSİAD Genel Kurulu’nda “2018 Yılına Girerken Türkiye ve Dünya Ekonomisi” başlıklı rapor da açılandı. Raporda, “Yatırımların, artan siyasi belirsizlikler, güvenlik sorunları nedeniyle zayıf seyrine devam etmesi beklenmektedir” denildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN