Ömer Çelik'ten İtalya Başbakanı Draghi'ye 'diktatör' tepkisi

Ömer Çelik'ten İtalya Başbakanı Draghi'ye 'diktatör' tepkisi

Son dakika haberi... İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "diktatör" diye nitelemesi iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine neden oldu. AK Parti Sözcüsü Çelik Draghi'ye, "Siyasi beceriksizliklerini ve ikiyüzlülüklerini böyle örtmeye çalışıyorlar" sözleriyle tepki gösterdi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin Türkiye'yi ziyaretinde yaşanan "koltuk krizi" ile ilgili bir soruyu yanıtlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "diktatör" olarak nitelendirmesi iki ülke arasındaki ilişkileri gerdi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ifadelerin demokratik, vicdani ve ahlaki her sınavda eksi not alanların ortak özelliği olduğunu belirtti.

'İKİYÜZLÜLÜĞÜN ZİRVESİ BUDUR'

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Siyasi beceriksizliklerini ve ahlaki ikiyüzlülüklerini böyle örtmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımıza utanmadan 'diktatör' diyorlar. Sonra da 'ama göçmenler konusunda Erdoğan'la iş birliği yapmalıyız' diye ekliyorlar. İkiyüzlülüğün zirvesi budur. Göçmenlere diktatörce ve ahlaksızca davrananlar, hala demokrasi dersi vereceğini zannediyor. Avrupa'nın faşistlerine selam duranlar hala demokrasi adına herkesi yargılayacaklarını zannediyorlar. Demokrasinizi önce Akdeniz'in sularından çıkarın sonra konuşun."

 

 

Öte yandan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Dışişleri Bakanlığı'na çağırırken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Draghi'nin Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN