Özgecan Aslan davasında karar açıklandı: 3 müebbet

Özgecan Aslan davasında karar açıklandı: 3 müebbet

Türkiye'yi sarsan Özgecan Aslan cinayeti davasının üçüncü duruşmasında karar açıklandı. Mahkeme sanıklardan üçünü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan davasında, bugün yapılan üçüncü duruşmada karar verildi. Suphi Altındöken dahil üç sanık hakkında ağırlaştırılmış müeebbet cezası verildi.

Babası ve arkadaşı da müebbet aldı

Türkiye bu yıl Şubat ayında inanılmaz bir haberle sarsıldı. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat günü evine giderken minibüse binmiş ve sonra kendisinden haber alınamamıştı. 2 gün sonra Özgecan'ın yakılmış cesedi bulundu. Korkunç cinayetin ayrıntıları ortaya çıktıkça, Türkiye ayağa kalktı. Bugün cinayetin üç zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe üçüncü kez mahkemeye çıktı. Ve üç sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

15-12/03/supiii.jpg

Dava öncesi eylem

Dava öncesinde ellerinde dövizlerle Tarsus Adliyesi'nin bahçesinde toplanan Tarsus Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Kadın ve Demokrasi Derneği temsilcileri basın açıklamaları yaparak kadın katillerinin tahrik indiriminden faydalanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması gerektiğini ifade etti.

Özgecan cinayeti

Hatırlanacağı gibi, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.

Özgecan'ın annesi konuştu

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN