Mersin Tarsus'ta Özgecanlar Derneği, kadına yönelik şiddetle mücadele edecek

Mersin Tarsus'ta Özgecanlar Derneği, kadına yönelik şiddetle mücadele edecek

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için kurulan Özgecanlar Derneği, kadına yönelik şiddetle mücadele edecek. Özgecan Aslan'ın babası dernekle ile ilgili yaptığı açıklamada, kızının psikolog olup rehabilitasyon merkezi kurma hayali olduğunu açıkladı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için kurulan Özgecanlar Derneği, kadına yönelik şiddetle mücadele edecek.

"Kızımın hayaliydi"

Baba Mehmet Aslan,  yaptığı açıklamada, kızının psikolog olup rehabilitasyon merkezi kurma hayali olduğunu söyledi.

16-01/28/20160128_2_14008484_4969705.jpg

Bu hayali gerçekleştirmek için Özgecanlar Derneği'ni kurduklarını belirten Aslan, "Ancak zamanla rehabilitasyon merkezi yerine kız çocuklarına eğitim ve sağlık hizmetleri vermeyi uygun gördük. Kadına uygulanan şiddete karşı toplumu bilinçlendirecek projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Özgecanlar Derneği'ne SMS'ler destek verin!

Kızının yaşadığı dram dolayısıyla pek çok vatandaşın kendilerine yardım etmek istediğini ifade eden Aslan, "Vatandaşlarımız tüm operatörlerden 'Özgecan' yazıp 1396'ya kısa mesaj atarak kampanyaya destek verebilir"diye konuştu.

Aslan, kızı için bestelediği ve bir televizyon kanalında Ebru Gündeş'in seslendirdiği, şarkıyla ilgili de şunları anlattı:

"Ahmet Selçuk İlkan'ın 'Yarın bu şehirden ayrılacağım' isimli şiirini yaklaşık 2 yıl önce bestelemek istemiştim ancak yarım kaldı. Allah’ın takdirinin tecelli etmesinden sonra bedenen ve ruhen çok yoruldum. 'Bu şehri terk etmek istiyorum' dedim ve yarım kalan bu besteyi tamamladım. Selçuk İlkan Bey'in Mersin'de Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak bulunacağını öğrendim. Kendisi beni ziyaret etmek istedi. Konuyu Ahmet Bey'e açtım. 'Sizin bu şiirinizi besteledim, müsaadeniz olursa bu şiirin notalarını yazdıktan sonra çok değerli bir sanatçı hanımefendiye okutmak isterim' dedim. Kendisi de Ebru Gündeş'le iletişim kurmamıza vesile oldu. Gündeş, beni aradı ve 'Besteniz varmış, benim okumamı istemişsiniz’ dedi. Daha sonra besteyi kendisine gönderdik. Hanımefendi okudu. Özgemin çok sevdiği ve bir gün bulunmak istediği programın stüdyosuna gittik."

Aslan, Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu tarafından kızı Özgecan'ın hayatıyla ilgili bir romanın kaleme alındığını ve kitabın iki hafta sonra yayımlanacağını dile getirerek, TBMM'deki tüm partilere bir araya gelerek kadın cinayetlerine karşı yasal tedbir almaları çağrısında bulundu.

16-01/28/20160128_2_14008484_4969705-1453987637.jpg

"Bir gün aile olarak orada olmamızı istiyordu"

Anne Songül Aslan ise eşinin bestelediği şarkının sözlerinin çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Duygulandım. Kızım, bu programı çok seviyordu. Bir gün aile olarak orada olmamızı istiyordu. Bir nevi hayalini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen yıl üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan 3 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN