Fransa'dan ekip geldi, eylemler bitti

Fransa'dan ekip geldi, eylemler bitti

Oyak Renault'da 15 Mayıs'ta başlayan işçi eylemleri bugün sabah saatlerinde sona erdi.

[Karar]

Oyak Renault Fabrikası'nda ücret artışı talebiyle 15 Mayıs'ta başlayan işçi eylemleri bu sabah saatlerinde sona erdi. 

Eylemin başladığı tarihten bu yana işveren ile işçiler arasındaki birçok görüşme sonuçsuz kalırken, Fransa'dan gelen bir ekibin desteğiyle 12 gündür süren eylem anlaşmayla son buldu. 

İşçilerin sözcüsü olan Metal İşçileri Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "An itibariyle Renault'da işçiler işbaşı yapmak üzere içeri girdi" dedi. 

Dolayısıyla, Oyak Renault'da sabah 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçiler günler sonra üretimi başlattı ve diğer vardiyaların da işbaşı yapacağı öğrenildi.

Dün Oyak Renault'da işçilerin sözcüsü Ekrem Salım, işverenler tarafından kendilerine önerilen 9 maddelik metni okumuş, işçiler, yaşanan süreçten dolayı hiçbir çalışanın iş akdinin feshedilmeyeceği ile işçiler aleyhine savcılığa yapılan şikayetten vazgeçileceği de dahil olmak üzere iyileştirme, prim ve sendika ile ilgili olan tüm teklifleri reddetmişlerdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN