Akşener, AK Parti'nin 128 milyar dolar savunmasına böyle cevap verdi: Peki 940 milyar nerede?

Akşener, AK Parti'nin 128 milyar dolar savunmasına böyle cevap verdi: Peki 940 milyar nerede?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, muhalefetin gündemden düşürmediği Merkez Bankası'nın rezervleri hakkında konuştu. AK Parti cephesinden yapılan '128 milyar dolar' savunmalarına tepki gösteren Akşener "Millet, '1 trilyon lira nerede' diyor, bunlar '60 milyar lira senin cebinde' diye cevap veriyor. Peki 940 milyar lira nerede? Türkiye böyle ciddiyetsizlik görmedi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti'nin yaptığı '128 milyar dolar' savunmalarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet'e konuşan Akşener "128 milyar dolar konusunda AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve diğer AKP yetkililerinin açıklamaları sizce tatmin edici mi?" sorusuna şu cevabı verdi:

"İKTİDAR MİLLETİ İTHAM EDİYOR"

"Görünen o ki milletimiz bu haklı soruyu özümsedi. Üstelik sadece muhalefet partilerine oy vermiş vatandaşlarımız değil, iktidar partilerine oy vermiş vatandaşlarımız da bu haklı sorunun yanıtını bekliyor. İktidar, bırakın soruyu cevaplamayı, hata üstüne hata yapmaya devam ediyor. Nurettin Canikli gibi tecrübeli bir siyasetçi çıkıp "Nerede olacak, milletimizin cebinde" diyebiliyor. İşin şirazesi kaydı. Muhalefet iktidara "128 milyar dolar nerede?" diye soruyor, iktidar "Milletin cebinde" diyerek, milleti itham ediyor.

"GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?"

Tıpkı Sağlık Bakanı'nın salgından milleti sorumlu tutması gibi... Bakın, çok daha vahim bir şey oldu. AK Parti'nin "trollükte mahir" bir ismi çıktı, yapılan sosyal yardımları ve pandemi desteklerini sıralayıp "128 milyar işte burada" dedi. Güler misin, ağlar mısın? Biri çıkıp, "Kaybolduğu yok, kasada" diyor, diğeri çıkıp "Milletin cebinde" diyor.

"BÖYLE CİDDİYETSİZLİK GÖRMEDİK"

Bir başkası da "Sosyal yardım ve pandemide destek olarak dağıttık" demeye getiriyor. Birbirlerinden haberleri yok ki milletten haberleri olsun. Sosyal yardım ve destek dediklerinin toplamı da 60 milyar lira. Millet, "1 trilyon lira nerede" diyor, bunlar "60 milyar lira senin cebinde" diye cevap veriyor. Peki 940 milyar lira nerede? Türkiye böyle ciddiyetsizlik görmedi."

NE OLMUŞTU?

Muhalefet Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da harcandığını kabul ettiği Merkez Bankası'nın rezervlerinin akıbetinin detaylarına ulaşmak için aylardır peş peşe çağrılarda bulunmuştu.

Muhalefet partileri, Merkez Bankası'nın kime, ne kadar ve hangi kurdan sattığı bilinmeyen 128 milyar dolarlık rezerv satışının araştırılması için Meclis tarafından komisyon kurulması istenmişti. 128 milyar dolarlık döviz rezervinin kimlere, hangi kurdan ve ne amaçla satıldığının araştırılması talep edilmişti.

CHP, bu hafta 128 milyar dolarlık kayıp rezervin araştırılması bir kez daha çağrı yapmıştı. Meclis Genel Kurulu'nda genel görüşmenin açılmasını talep eden CHP grup başkanvekilleri "Bu paranın nereye gittiğini sormak bir yurttaşlık görevidir" diyerek önerge vermişti. Son olarak Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar doların akıbeti hakkında ilk kez konuşmuştu.

Kavcıoğlu, döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirerek "Ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN