Son dakika! Fed kararını açıkladı! Politika faizi değişmedi

Son dakika! Fed kararını açıkladı! Politika faizi değişmedi

Son dakika haberi... ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

ABD'de devam eden oy sayımlarının resmi olmayan sonuçlarına göre, Joe Biden 264, Donald Trump ise 213 delegenin sahibi oldu. Sonuçlardan memnun olmayan Trump cephesinin, bazı eyaletlerde sonuçları mahkemeye taşıması belirsizliklerin bir süre daha devam edebileceği endişelerine neden oldu.   

Ülkede 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanıyor. 

New York borsası, ABD'de 59. başkanlık seçimlerinin kazananı henüz belli olmamasına rağmen dün teknoloji hisseleri öncülüğünde alıcılı bir seyir izledi. Borsa dalgalı bir seyir izlerken günü 93,4 seviyesinde tamamladı.  

Analistler, bu gelişmeler ve koronavirüs kaynaklı ekonomik dalgalanmalar ışığında faiz politikasının değişmeyeceğini öngörürken, ABD Merkez Bankası (Fed) kararını açıkladı.  

FAİZİ POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ

Fed, politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Yapılan açıklamada ekonominin koronavirüs salgınının izleyeceği rotaya bağlı olmaya devam edeceği belirtildi. 

Fed, ekonomik aktivite ve istihdamın toparlanmaya devam ettiğini ancak yılın başındaki seviyelerin altında olduğunu ifade etti. 

ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçları kullanma kararlığını tekrarlayan Fed, tahvil alımlarına devam edileceğini bildirdi. 

Faiz kararı oybirliğiyle alındı. 

2023 YILINA KADAR FAİZLERİ SABİT TUTABİLİR 

Banka, 15-16 Eylül tarihli toplantısında koronavirüs salgınının ABD ekonomisi üzerindeki etkileri nedeniyle faizleri 2023 yılına kadar sabit tutacağı sinyalini vermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN