Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Vakalardaki artış Ankara'yla sınırlı kalmayacak

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Vakalardaki artış Ankara'yla sınırlı kalmayacak

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs vakalarındaki artışın Ankara ile sınırlı kalmayacağını belirterek 'Bugün Ankara'yı konuşuyoruz ama birkaç hafta içinde İstanbul'da da İzmir'de de durumun kötüye gittiğini göreceğiz. İller arası dolaşım kısıtlanmalı' dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili olarak "Bugün Ankara'yı konuşuyoruz ama birkaç hafta içinde İstanbul'da da İzmir'de de durumun kötüye gittiğini göreceğiz. İller arası dolaşım kısıtlanmalı, mesailer dönüşümlü yapılmalı" dedi.

Ceyhan iller arası dolaşıma engel olunmadığı ve test sayısı artırılmadığı sürece koronavirüs ile mücadele konusunda sonuç alınamayacağını söyledi.

"ARTIŞ ANKARA İLE SINIRLI KALMAYACAK"

Ceyhan, “Ankara’dan hep söz ediyoruz ancak salgında yükseliş sadece orayla sınırlı kalmayacak. Bugün sorunsuz olduğu söylenen iller, İstanbul, İzmir… Buralarda da birkaç hafta içerisinde yoğunlaşma göreceğiz” diyen Ceyhan, normalleşme süreci ile birlikte aşırı bir rahatlama yaşandığını söyledi. Benzer bir durumun Avrupa ülkelerinde de görüldüğünü belirten Ceyhan, “Toplu taşımada ayakta yolcu almayı yasaklıyoruz ama işine yetişmeye çalışan insan ne olacak? Acilen dönüşümlü mesaiye geçilmeli” diye konuştu.

Ceyhan, Habertürk TV yayınında yaptığı açıklamada, “Test sayısında dünyada 67. sıradayız. Bu çok yetersiz. Üstelik bunların önemli bir bölümünün de futbol takımlarına, organize iş merkezlerinde yapıldığını biliyoruz” ifadesini kullandı.

Salgındaki yoğunluğun artışının tatil, politika, düğün gibi gerekçelerle düzenlenen kalabalık etkinlikler nedeniyle yaşandığını belirten Ceyhan, bu şekilde nüfus dolaşımı devam ettiği sürece salgın konusunda başarı sağlanmasının beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN