Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi nerede ve nasıl gidilir? İşte Yeşilköy Murat Dilmener Hastanesi ile ilgili bilgiler

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi nerede ve nasıl gidilir? İşte Yeşilköy Murat Dilmener Hastanesi ile ilgili bilgiler

Yeşilköy Murat Dilmener Hastanesi nerede ve nasıl gidilir? sorusunun yanıtına sayfamızda yer verdik. Ölümcül corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı sürecinde önemli rol üstlenecek hastanelerden biri olması planlanan Prof. Dr. Murat Dilmener Pandemi Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Peki, pandemi hastane nedir? Pandemi ne demek? İşte Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ne dair bilinmeyen detaylar...

'Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi nerede ve nasıl gidilir?', 'Yeşilköy Murat Dilmener Hastanesi açıldı mı?', 'Pandemi hastanesi ne demek?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 gün önce duyurusunu yaptığı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Dünya çapında yüz binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs (corona virüs) salgın (pandemi) hastalığı sürecinde ve daha sonrasında kullanılacak 'Yeşilköy Murat Dilmener Hastanesi ile ilgili teknik bilgiler' merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

PROF. DR. MURAT DİLMENER ACİL DURUM HASTANESİ NEREDE?

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndaki geniş bir alanda oluşturulan 1008 yataklı Prof. Dr. Murat Dilmener Pandemi Hastanesi, Avrupa Yakası'ndaki Bakırköy ilçesinin Yeşilköy semtinde yer alıyor.

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MURAT DİLMENER HASTANESİ'NE NASIL GİDİLİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ne ulaşım sağlamak için 73H numaralı İETT otobüs hattını hizmete alındığını ilan etti.

Açıklamada, "Hastanenin ilk etapta 300 personel ile hizmete başlayacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, hastane çalışanlarının Marmaray, metrobüs ve metro hattına ulaşımı için 73H Atatürk Havalimanı-Acil Durum Hastanesi hattı pazartesi günü devreye giriyor. Hat, 2 araçla Beşyol ve Sefaköy metrobüs durakları ile Atatürk Havalimanı Metro durağına entegre olarak planlandı" bilgisi verildi.

Seferlerin hastane mesai saatlerine uygun şekilde oluşturulduğu belirtilen açıklamada, ilerleyen dönemde hattaki talebin artması durumunda sefer ve araç sayısında artış yapılabileceği vurgulandı.

73H HATTININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

YEŞİLKÖY MURAT DİLMENER HASTANESİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Covid-19 salgın hastalığı sürecinde önemli rol üstlenecek Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, aynı zamanda sağlık turizmi kapsamında yabancı hastalara da hizmet verecek.

Toplam 125 bin metrekare alana kurulu Yeşilköy'deki hastanenin, 75 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Hastanede 432'si yoğun bakım olmak üzere, gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek toplam 1008 yatak ve 16 ameliyathane yer alıyor.

"ÖRNEK ALINACAK BİR MODEL YAPTIK"

Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti.

Erdoğan, pandemi hastanesiyle ilgili şunları şöyledi:

"Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir. Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum.

Dünyada pek çok ülkenin geçici sahra ve prefabrik hastaneler kurarak çözmeye çalıştığı sorunu, biz çok daha kısa sürede kalıcı hastaneler inşa ederek aşmayı başardık. Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklardır.

Ülkemize ve milletimize özellikle hizmetle geçirdiğimiz her gün, her an bu yolda attığımız her adım, aldığımız her nefes için Rabb'imize hamd ettik. Türkiye'nin ihtiyacı kavga değil eser siyasetidir."

PANDEMİ HASTANESİ NE DEMEK?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 81 il Valiliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilen yazıda, pandemi hastanelerinin tanımı ve şartları belirlendi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 81 il Valiliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilen yazıda, pandemi hastanelerinin tanımı ve şartları belirlendi.

Yazıya göre, bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler 'pandemi hastanesi' olarak kabul edilecek.

Pandemi süresince enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları uzmanı başka bir hastaneden görevlendirme yolu ile karşılanabilecek.

Pandemi hastanesi, kovid-19 tanısı almış (test pozitif) vakaların tedavi sürecinin yapıldığı hastaneler olarak tanımlanacak.

'PANDEMİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Pandemi, dünyada birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir. Pandemi durumu virüslerde karşılaşılabilmektedir. Virüsün yayılması ve tutunması pandemik olarak yorumlanmaktadır. 2009 yılında domuz gribi, pandemik hastalık ilan edilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) tanımlamasına göre, bir hastalığın pandemi olabilmesi için kabaca üç kriter aranıyor:

* Yeni bir virüs olması
* İnsanlara kolayca geçebilmesi
* İnsandan insana kolay ve sürekli bir şekilde bulaşması

PRF. DR. MURAT DİLMENER KİMDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN