Ranch sos nasıl yapılır? Kolay ve kısa ranch sos tarifi

Ranch sos nasıl yapılır? Kolay ve kısa ranch sos tarifi

Ranch sos nasıl yapılır? Ranch sos tarifi nedir? soruları özellikle abur cuburların ya da tavuk, patates kızartması gibi atıştırmalıkların yanında sosun olmazsa olmaz olduğunu düşünenler için sık sık merak konusu oluyor ve araştırılıyor. Peki tarihi 1950'lere uzanan ranch sos evde kolay bir şekilde nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kızartmalar, atıştırmalıklar, cipsler... Hepsinin yanında ketçap mayonez ve ranch sos olmazsa olmazlarımızdan... Tabii patatesler, tavuklar, soğan halkaları ranch sos ile lezzetine lezzet katıyor. Peki hazırları da satılan ranch sosu evinizde yapmayı hiç denediniz mi? Oldukça basit olan Ranch sos tarifine haberimizden ulaşabilir, yiyeceklerinizin yanında zevkle tüketebilirsiniz. 

 Çiğ 6+ Kişilik 30 dk

RANCH SOS TARİFİ - MALZEMELER

8 yemek kaşığı mayonez

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

4 yemek kaşığı yoğurt

4 diş sarımsak

3-4 dal maydanoz

3-4 dal dereotu

3-4 dal fesleğen

1 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı karabiber

19-12/06/ranch-sos-tarifi.jpg

RANCH SOS TARİFİ - HAZIRLANIŞI

Yeşillikleri ince ince doğrayın.

Hepsini bir karıştırma kasesinde toplayın.

Sarımsakları soyup ezin ve yeşilliklere ekleyin.

Yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve karabiberi de karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.

Ranch sosunuz hazır!

RANCH SOS HAYATIMIZA NASIL GİRDİ?

Ana malzemeleri ekşi krema, mayonez ve taze soğan olan bir salata sosu olan Rach sos 1950’lerin sonunda üretilmiş. Amerika’da bulunan Santa Barbara’da Hidden Valley çiftliği’nin sahibi Steve Henson’un ilk kez ürettiği bu sos, daha sonra çiftlikle aynı isme sahip olan bir marka ile satışa çıkmış.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN