Rus Büyükelçi Karlov'un ölmeden önce son isteğini açıklandı

Rus Büyükelçi Karlov'un ölmeden önce son isteğini açıklandı

2016 yılının Aralık ayında uğradığı suikast sonucu öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un en büyük arzusunu eşi açıkladı.

Yerel basına konuşan Karlov'un eşi Marina Karlova konuyla ilgili duygularını şöyle aktardı: “Karlov'un, Klintsi ile bir Türk kentinin kardeş şehir yapılması gibi bir büyük arzusu vardı. Bu onun son arzularından biriydi. Bu konuyu görüşüyorduk onunla. Her seferinde şunu söylüyordu: Türkiye ile Bryansk bölgesi arasında ekonomik ilişkiler düzelsin. Klintsi kenti de herhangi bir Türk kentiyle kardeş şehir olsun. Ölümünden yaklaşık 2 hafta önce bu arzusunu dile getirdi. Bu onun son arzusuydu ve bunu gerçekleştirmemiz gerek.”

Sputnik'in haberine göre; Karlova açıklamalarına şöyle devam etti: “Gerçekten de Türkiye güzel bir ülke. Zengin tarihi, gelenekleri ve güzel insanları var. Eşim ile ilgili yaşanan facia Türkiye halkının eylemi değildir. Bu, iyi Rus-Türk komşuluğu ve samimi ilişkilerinin gelişmesine engel olmaya çalışan güçlerin eylemi.”

17-05/12/afgs.jpg

'EŞİM KLİNTSİ KENTİNİ ÇOK SEVİYORDU'

Karlov’un Klinsti kentini çok sevdiğini vurgulayan Marina Karlova, “Bana Klintsi'yi çok anlatıyordu. Çok sıcak şekilde hatırlarını anlatıyordu. 5 yıl önce Klintsi kentine birlikte gittik. Dedesinin mezarını aradık, ama bulamadık. Ben çok teşekkür ediyorum kent mercilerine. Onlar buldular mezarı. Eşim çok mütevazi ve saygıdeğer bir insandı. Her zaman Rusya’nın çıkarlarını savundu ve bunun için çalıştı” ifadelerini kullandı. Karlova, eşinin ikili ilişkilerin düzelmesi için çok çaba harcadığını da vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN