Rusya: Omzunda füze taşıyan asker, gemiyi koruyordu

Rusya: Omzunda füze taşıyan asker, gemiyi koruyordu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İstanbul boğazından geçerken omzunda füze taşıyan Rus askerinin "gemisini koruduğunu" ileri sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İstanbul Boğazı'ndan geçen Sezar Kunikov adlı Rus gemisindeki bir denizcinin omzunda füzeyle görüntülenmesinden sonra Rusya Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

"Montrö'yü ihlal etmedik"

Zaharova açıklamasında "Gemisini savunmak her mürettebatın yasal hakkıdır" diyerek omzunda füze taşıyan askerin Montrö sözleşmesini ihlal etmediğini savunan Zaharova, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

"Ankara nedense bu olayı provokasyon ve tehdit unsuru olarak görüyor. Büyükelçimize Türkiye Dışişleri'nde 'Türk tarafının endişesini' iletmişler. Türk diplomatların dediğine göre, bu olay yerel basının öfkeli bir tepki vermesine neden olmuş. Rus gemisi, Boğazlardaki geçişleri düzenleyen Montrö Sözleşmesi'nin hiçbir maddesini ihlal etmemiştir"

Boğaz'da Rus provokasyonu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN