Saddam, kendisini sorgulayan CIA ajanına bunları söylemiş!

Saddam, kendisini sorgulayan CIA ajanına bunları söylemiş!

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'i sorgulayan CIA ajanı, sorgu sürecini anlatan bir kitap yazdı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in ölümünün üzerinden 10 yıl geçti ancak ABD'nin Irak'ı işgali ve sonrasında gelişen sürecin etkileri hala devam ediyor.

2006 yılında Saddam Hüseyin'i yakaladıktan sonra sorgulayan CIA ajanlarından biri olan John Nixon, Iraklı liderin kendisine söylediklerini anlattı.

16-12/19/1.jpg

Saddam ile sorgusunu kitaplaştıran Nixon, tarihin ABD'yi haksız Iraklı devrik lideri haklı çıkardığını söyledi.

Nixon, Saddam'ın sorgusunda; "Irak yönetemeyeceksiniz, çünkü onu tanımıyorsunuz. Başarısız olacaksınız. Çok yakında Irak'ı yönemenin ne kadar zor olduğunu anlayacaksınız" dediğini belirtti.

16-12/19/2-1482134390.jpg

Nixon, ayrıca Saddam'ın El Kaide ve kitle imha silahı iddialarını net bir dille reddetiğini hatta El Kaide'ye karşı ABD'den beklediği desteği bulamadığını yazdı.

16-12/19/3.jpg

2003 yılında ABD işgalinden sonra Irak'ta yakalanan Saddam Hüseyin, 30 Aralık 2006'da asılarak idam edilmişti.

16-12/19/4.jpg

John Nixon'ın "Başkanı Sorgulamak: Saddam Hüseyin'in sorgusu" isimli kitabı, 29 Aralık 2016'da raflardaki yerini alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN