100 yaşını görenlerin hepsi bu besini yiyor! Herkesin buzdolabında bulunuyor... Prof. Dr. Erkan Topuz açıkladı

100 yaşını görenlerin hepsi bu besini yiyor! Herkesin buzdolabında bulunuyor... Prof. Dr. Erkan Topuz açıkladı

İnsan ömrünün uzun ya da kısa olması sağlıklı yaşam ile doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla kişi ne kadar sağlıklı beslenirse o kadar sağlıklı bir hayat yaşayabilir. Bu kapsamda 100 yaşını görenlerin hepsi bu yiyeceği kesinlikle yiyor! Üstelik herkesin buzdolabında bulunuyor ve ulaşması oldukça kolay. Prof. Dr. Erkan Topuz açıkladı

Sağlıklı beslenmek sağlıklı bir yaşam benimsemek için bir numaralı kuraldır. Kişilerin uzun bir hayat sürmeleri ile sağlıklı beslenmek doğru orantılı olduğu için tüketilen besinlerin etkileri oldukça önemlidir. Bazı besinler içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde vücutta eksik olan bileşenleri tamamlar ve daha sağlıklı bir hale getirir. Birazdan bahsedeceğimiz besin de insan sağlığı için olmazsa olmaz bir besindir.

100 YAŞINI GÖRENLER BÖYLE YİYOR

Yoğurdun sağlığımız için önemi göz ardı edilemez. Uzmanlar da sık sık bunu dile getirirken Prof. Dr. Erkan Topuz, günde yarım kilo yoğurt yiyenlerin çoğunun 100 yaşını gördüklerini söylüyor. Öte yandan günde bir çorba kaşığı bal ve 15 damla propolisi yiyen kişilerin 129 yaşını görebildiğini ifade ediyor.

yeni-proje-001.jpg

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN OLMAZSA OLMAZ

Uzmanlar, yoğurt tüketiminin insanın sağlığı için oldukça önemli olduğunu söylüyor. Özellikle de kemik gelişimi için çok doğru bir tercih olan yoğurt düzenli ve dengeli tüketildiği takdirde vücuda faydaları saymakla bitmiyor.

İçerisinde bulunan kalsiyum, kemiklerin güçlü ve sağlam kalmasına yardımcı olurken kemik erimesi riskini en aza indirir. Bunun yanı sıra içerisindeki probiyotikler, bağırsaklardaki kalsiyum emilimini artırarak kemik sağlığını olumlu yönde etkiler. Öte yandan kemik sağlığının iyi düzeyde olması kişilerin yaşamı için oldukça önemlidir.

yeni-proje-1-002.jpg

Tüm bunların yanı sıra kilo vermenin bir parçası olarak da tüketilen yoğurt, içerisinde yüksek oranda protein bulundurur. Düşük kalorili bir besin olduğu için sıklıkla tüketilebilir ve içerisindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemini daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN