3'ünü tüketin nefes alın... Hem ucuz hem de her yerde bulunuyor! Akciğerleriniz tamamen yenilensin...

3'ünü tüketin nefes alın... Hem ucuz hem de her yerde bulunuyor! Akciğerleriniz tamamen yenilensin...

Akciğerlerinizi sağlıklı tutmak, kendinizi iyi hissetmek için çok önemlidir. Akciğerlerinize iyi baksanız da , sigara dumanına ve çevresel toksinlere maruz kalıyorsunuz. Tabi ki kış aylarında geçirdiğiniz iltihaplı bir hastalık da , bu önemli organ çiftine zarar verebiliyor. Bu zararları en aza indirmek sizin elinizde...

Akciğerlerinizi sağlıklı tutmak, kendinizi iyi hissetmek için çok önemlidir. Akciğerlerinize iyi baksanız da , sigara dumanına ve çevresel toksinlere maruz kalıyorsunuz. Tabi ki kış aylarında geçirdiğiniz iltihaplı bir hastalık da , bu önemli organ çiftine zarar verebiliyor.

Dahası, astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve pulmoner fibroz gibi yaygın durumlar yaşam kalitenizi önemli ölçüde etkileyebilir .

Bununla birlikte, besin açısından zengin bir beslenme düzenine geçmeniz durumunda akciğerlerinizi korumaya başlamış olursunuz. Hatta araştırmalar beslenme şeklinin akciğer hasarını ve hastalık semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Dahası, belirli besinlerin ve gıdaların özellikle akciğer fonksiyonu için faydalı olduğu tespit edilmiştir.

İşte akciğer fonksiyonunu artırmaya yardımcı olabilecek yiyecekler:

PANCAR AKCİĞERLERİNİZİN ZIRHI OLABİLİR

Pancar bitkisinin canlı renkli kökü ve yaprakları, akciğer fonksiyonunu düzenleyen bileşikler içerir.

Pancar ve pancar yaprakları, akciğer fonksiyonuna fayda sağladığı bilinen nitrat bakımından zengindir. Nitratlar kan damarlarını gevşetmeye, kan basıncını düşürmeye ve oksijen alımını desteklemeye yardımcı olur.

Pancar takviyelerinin, akciğerlerde yüksek tansiyona neden olan bir hastalık olan KOAH ve pulmoner hipertansiyon dahil olmak üzere akciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği ispatlanmıştır. Pancar tüketen kişilerin fiziksel performansının ve akciğer fonksiyonunun iyileştirdiği bilinmektedir.

Ek olarak pancar yaprakları, tümü akciğer sağlığı için gerekli olan magnezyum, potasyum, C vitamini ve karotenoid antioksidanlarla doludur.

SİGARA İÇİNLER MUTLAKA BİBER TÜKETMELİ

Biberler, vücudunuzda güçlü bir antioksidan görevi gören suda çözünen bir besin olan C vitamininin en zengin kaynaklar arasındadır. Yeterince C vitamini almak sigara içenler için özellikle önemlidir.

Aslında, sigara dumanının vücudunuzun antioksidan depoları üzerindeki zararlı etkilerinden dolayı, sigara içen kişilerin günde fazladan 35 mg C vitamini tüketmeleri önerilir.

Bununla birlikte, birçok çalışma, sigara içenlerin daha yüksek dozlarda C vitamininden fayda sağlayabileceğini ve yüksek C vitamini alımı olan sigara içenlerin, düşük C vitamini alımına sahip olanlara göre daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğunu göstermektedir.

AKCİĞER DOSTU ELMALARDAN UZAK DURMAYIN

Araştırmalar, düzenli olarak elma yemenin akciğer fonksiyonunu geliştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Örneğin araştırmalar, elma alımının sigarayı bırakmış kişilerde akciğer fonksiyonlarını yenilediği ortaya çıkarılmıştır. Ek olarak araştırmalarda , haftada beş veya daha fazla elma tüketmek, daha fazla akciğer fonksiyonu ve daha az KOAH gelişme riskini tetiklediği belirlenmiştir.

Elma alımı ayrıca daha düşük astım ve akciğer kanseri riski ile ilişkilendirilmiştir. Bunun nedeni, elmalardaki flavonoidler ve C vitamini dahil olmak üzere yüksek antioksidan konsantrasyonu olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN