Aktarların aranan bitkisi oldu! Faydalarını duyan almak için sıraya giriyor: Hem cildi hem vücudu yeni doğmuş gibi yapıyor

Aktarların aranan bitkisi oldu! Faydalarını duyan almak için sıraya giriyor: Hem cildi hem vücudu yeni doğmuş gibi yapıyor

Sağlıklı bitkilerin, baharatların satıldığı aktarlarda şimdi de en çok aranan bitki o oldu. Bu bitkinin faydaları insanları cezbederken duyunca almak için sıraya gireceksiniz. Hem cildinizi hem vücudunuzu adeta yeni doğmuş gibi yapacak.

Bitkilerin insan sağlığı üzerindeki faydaları birçok kişi tarafından bilinmektedir. Öyle ki geleneksel tıbbın ilaçları bitkilerden oluşmaktadır. Asırlar önce insanların iyileşmesi ya da sağlıklı bünyelere sahip olması için sık sık başvurulan bitkiler arasında bu bitkide yer alıyor. Doğanın şifalı sırları arasında yer alan bu bitkiye son dönemde ilgi artıyor. Cilt sağlığından vücut enfeksiyona kadar birçok alanda insanlara fayda sağlıyor. İşte o mucizevi bitki hakkında detaylar...

yeni-proje-32.jpg

CİLDE, KANSERE İYİ GELMESİYLE BİLİNİYOR

Akgünlük ağacından elde edilen ve sakızlar arasında çok tercih edilen Akgünlük sakızı, insan vücuduna inanılmaz faydalı etkiler sağlamasıyla son zamanlarda popüler hale geldi. Doğanın insanlara sunduğu şifalı bitkiler arasında yer alan akgünlük bitkisinin cilde, kansere, enfeksiyona ve daha birçok şeye faydalı olduğu öğrenildi. Aktarlardan temin edilebilen bu ürün günlük hayatta kullandığımız ve aslında faydalarından habersiz olduğumuz ürünler arasında yer alıyor.

Sağlıklı bitkiler arasında yer alan günlük sakızı asırlardır geleneksel tıpta kullanılan bir bitkidir. Söz konusu bu bitki mide yaralarını iyileştirirken balgam söktürücü bir etkiye sahiptir. Metabolizmayı ve bağışıklık sistemini güçlendiren akgünlük sakızının öksürük giderici etkileri de vardır. Yalnızca iç organları değil aynı zamanda cilt problemlerine de iyi gelen bu sakız saç hastalıklarını tedavi etmek için de kullanılıyor. Bu bitkinin en önemli faydaları arasında ise romatizmal hastalıklara iyi gelmesi ve astımı engellemesi yer alıyor.

yeni-proje-33.jpg

SOLUNUM YOLLARI ENFEKSİYONLARINA İYİ GELİYOR

Akgünlük bitkisi, sinüs kanallarında ve solunum yollarında oluşan enfeksiyonları onararak solunum yollarını temizliyor. Bunun yanı sıra soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan oluşan öksürük ve boğaz ağrısına iyi geliyor. Anti inflamatuar özelliğe sahip olan bu bitki akciğerde meydana gelen balgamı da ortadan kaldırıyor.

yeni-proje-34.jpg

AKGÜNLÜK SAKIZININ KULLANIMI

Akgünlük sakızı birçok şekilde kullanılabiliyor. Bu sakızı suyla birlikte yutabileceğiniz gibi ezip toz haline getirerek de tüketebilirsiniz. Ayrıca suya ya da başka içeceklere de karıştırarak içebilirsiniz. Bu sakızın tablet şeklinde satılanları bulunurken bu halini günde 3 defa tok karnına tüketebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra cilde fayda sağlaması için kozmetik ürünlerin içerisinde ak günlük sakızının bulunduğu ürünleri tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN