Alzheimer korkusunu ortadan kaldırıyor! Hafızanın kilidi onda yatıyor: Günde bir kaşık tüketen anında etkisini görüyor

Alzheimer korkusunu ortadan kaldırıyor! Hafızanın kilidi  onda yatıyor: Günde bir kaşık tüketen anında etkisini görüyor

Geçmişten günümüze kadar doğanın eşsiz şifalarında yararlanılmaya devam ediyor. Bu baharattan günde bir kaşık tüketen etkilerine inanamıyor. Tuzlu yemeklerden tatlılara kadar pek çok farklı ürünün içerisinde kullanılıyor. Günde bir kaşık tüketen alzheimer riskini de düşürüyor. İşte tüm detaylar…

Beyine doğrudan etki eden baharatlar arasında bulunan zerdeçalın faydaları da saymakla bitmiyor. Hem tatlılarda hem de tuzlularda kullanılabilen bu baharat yalnızca tat vermekte kalmayıp vücudun bağışıklığını da güçlendiriyor. Doğanın mucizesinden yararlanmak isteyenler besin listelerine mutlaka bu baharatı da ekliyor. İşte tüm detaylar…

ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken baharatlar arasında zerdeçal ilk sıralara yerleşiyor. Yemeklerde, içeceklerde ya da tatlılarda sıklıkla kullanılan zerdeçal beyin sağlığının yanı sıra eklem ağrılarına da iyi gelmektedir.

zerdecal.jpg

Hafızanın kilit ürünü olarak bilinen zerdeçal yapılan araştırmalar doğrultusunda şaşırtan sonuçlar ortaya çıkarttı. 50 yaş üzerinde zerdeçal tüketen bir kişinin hafızasında iyileşme olduğu görülürken alzheimer hastalığı ve depresyonla bağlantılı olarak beyin iltihabının da azalabileceği aktarılıyor.

zerdecalin-faydalari.jpg

Vücuttaki iltihabı, baş ağrısını, geçiren zerdeçal antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri ile birlikte sivilcelerle de savaşmaktadır. Depresyonu azaltan ve kan şekerini sabitleyen zerdeçal regl ağrılarını hafifleterek yüksek kolesterolün önüne geçer.

BİR ÇAY KAŞIĞI HER DERDE DEVA

Zerdeçalın saymakla bitmez faydaları duyanları da şaşkına çeviriyor. İçerisinde bulunan kurkumin adı verilen bileşik ile birlikte vücutta antioksidan etkisi yaratan zerdeçal antikanserojenik özellikleri ile de bilinmektedir. Zerdeçaldan yararlanmak isteyen kişiler yemeklerde, içeceklerde ya da tatlılarda bu lezzetin hem tadından hem de faydasından yararlanabilmektedir. Bunun yanı sıra bir çay kaşığı Zerdeçalı sıcak suda bekleterek demleyiniz. Ardından içerisine bal ve limon ekleyerek tüketebilirsiniz.

zerdecal-kapak.jpg

BEYNE FAYDA SAĞLAYAN DİĞER BESİNLER

Kalp, böbrek, ciğer derken beyin sağlığını da unutmamak gerekiyor. Beyin açısından faydalı besinler arasında yer alan ceviz, badem ve kuru yemişler Omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Beyin hücrelerinin yenilenmesinde görev alan Omega 3 yağ asitleri Hafızanın güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Depresyon ya da anksiyete gibi ruhsal rahatsızlıkların önlenmesinde etkili olan birçok farklı ürün bulunuyor.

yeni-zerdecal-cayi.jpg

Beyin sağlığı için B vitaminini de unutmamak gerekiyor. B vitamini açısından zengin ürünler arasında yumurta, süt ürünleri ve yeşil yapraklı besinler yer almaktadır. Vücut sağlığınızı hem de beyin sağlığınızı korumak için mutlaka B vitamini içeren besinlerden destek alınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN