Antik mikrop alarmı! 50 bin yıllık virüsler buzullarla ortaya çıkıyor: Bir neslin sonunu getiren virüsler can almaya başladı

Antik mikrop alarmı! 50 bin yıllık virüsler buzullarla ortaya çıkıyor: Bir neslin sonunu getiren virüsler can almaya başladı

İnsanlık için tehdit oluşturun virüsler buzulların içerisinden çıkıyor. Sibirya'da donan topraklarda 50 bin yıllık buzullar bulunuyor. Antik mikroplar ve virüsler insanlığı tehdit ediyor. Yeni bir pandemi yaşanmaması adına yetkililer önlem alıyor. İşte tüm detaylar...

Antik çağdan kalan virüsler insanlığı tehdit ediyor. Buzullar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, 50 bin yılı aşan buzullarda antik mikroplar ve virüsler görülüyor. Araştırmalara göre, Rusya Sibirya'da donmuş bir şekilde duruyor.

İNSANLIK TEHDİT ALTINDA

Küresel ısınma ve aşırı sıcaklıkların etkisiyle buzullarda erime devam ediyor. Rusya Sibirya'da eriyen buzlar ise tehlikeyi beraberinde getiriyor. Antik mikropların buzullarda çözülmesiyle tehdit her geçen gün büyüyor. İnsanlık için büyük bir felaket anlamına gelen mikroplar ve virüslere karşı araştırmalar sürüyor.

Uzman isimlerden gelen açıklamalara göre, Neandertalleri öldüren virüsler ve mikroplar bu buzullarda gizli. Yaklaşık olarak 28 - 40 bin yıl öncesinde soyları tükendiği söylenilen Neandertalleri öldüren hastalık donmuş cesetlerde bulunabileceği ve buzulların erimesiyle ortaya çıkabileceği düşünülüyor.

1-image-coronavirus-mers-cov-scaled.webp

BUZULLARDAN YENİ VİRÜSLER ÇIKIYOR

Antik çağda bulunan virüsler ve mikroplara karşı günümüzün çağında hiçbir insanın bağışıklık sistemi kaldırmayabilir. Durumun ciddi bir vakaya dönüşmeden önce yetkililer tarafından önlemler alınıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde mamut yününde, Sibirya mumyalarında, tarih öncesi kurtlarda ve Alaska'da donmuş bir şekilde gömülü olan grip hastalarının akciğerlerinde antik virüs tespit edildi.

ANTİN VİRÜSLER CAN ALDI

Antik virüsler ve mikropların neticesinde, Sibirya'da can kaybı meydana geldi. 2016 yılında yaşanna sıcak hava dalgası sonrasında şarbon virüsleri ortaya çıkaran binlerce ren geyiği ve bir çocuğun ölümüne neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN