Ayva ve sarımsak mucizesi! Ayvanın içine sarımsak koyun mucizeye tanık olun…

Ayva ve sarımsak mucizesi! Ayvanın içine sarımsak koyun mucizeye tanık olun…

Havaların soğumasıyla birlikte nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi salgın hastalıklar hızla arttı. Bir türlü yağmayan kar nedeniyle virüsler hızla yayılırken hastaneler grip vakaları ile dolup taştı. Sizde hem kendinizi hem de çocuğunuzu bu gripten korumak istiyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Ayva sarımsak karışımının mucizevi etkisine tanık olun. Bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Kimse bunu bilmiyor! İşte gribe karşı koruyan mükemmel tarif...

Yeni yılda beklenen kar yağışı bir türlü gelmedi. Soğuk hava etkisini iyice arttırdı ancak kar yağışının olmaması nedeniyle birçok hastalık kendini göstermeye başladı. Bu hastalıkların başında ise son zamanlarda hızla yayılan grip vakaları başta gelmekte. Yüksek ateş, halsizlik ve baş ağrısı gibi semptomlara neden olan bu gripten korunmanın yolu ise çok basit. Ayva ile sarımsağı karıştırın mucizeye tanık olun. Kimse bu yöntemi bilmiyor, bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Evde kolayca yapabilirsiniz. İşte ayva ve sarımsak karışımının saymakla bitmeyen faydaları...

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Herkesin dört gözle beklediği kar yağışı bir türlü gelemedi. Soğuk hava dalgası iyice artarken kar yağışının olmaması nedeniyle birçok salgın hastalık kendini göstermeye başladı. Özellikle son haftalarda hızla yayılan grip vakaları herkesin korkulu rüyası oldu. Yüksek ateş, halsizlik, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi semptomlar gösteriyorsanız sizde bu gribe yakalanmışsınızdır demek. Bu gripten hem kendinizi hem de çocuğunuzu korumak istiyorsanız mutlaka bu tarifi uygulamalısınız.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ TAVAN YAPACAK

Salgın hastalıkların doğal ilacını sizler için derledik. Tek yapmanız gereken bu karışımı düzenli olarak tüketmek. Hazırsanız tarifi veriyoruz. İlk olarak bir ayva alın ve kürdan yardımı ile ayvanın alt tarafında delikler oluşturun. Ardından ayvanın üst kısmını açın ve ortasını boşaltın. Aldığınız sarımsakları ise bir güzel ezin ve ayva reçeli ile ayvanın boş kısmına yerleştirin. Bu kısımdan sonra bir kap alın ve ayvayı üstüne koyun. Sabah kadar bekleyin ve ayvanın içinden akan suyu için. Bu karışım ile bir daha hasta olmayacaksınız.

dfbdfb-38.jpg

AYVANIN FAYDALARI NELER?

  • Ayvalar, hücreleri serbest radikal hasarından korurken metabolik stresi ve iltihabı azaltabilecek zengin bir antioksidan kaynağı sunar. Bazı araştırmalar, quercetin ve kaempferol gibi flavonoller de dahil olmak üzere ayvalardaki bazı antioksidanların iltihabı azalttığını ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağladığını öne sürmektedir.
  • Kilonuzu düşük tutmanın ve sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayan hızlı bir metabolizmayı garanti etmenin en iyi yollarından biri sindirimi iyileştirmektir. Ayva, çoğu meyve gibi diyet lifi bakımından yüksektir ve önemli miktarda lif, gastrointestinal sistemin (mide-bağırsak sistemi) daha verimli ve düzenli çalıştığı anlamına gelir.
  • Ayvada bulunan yüksek düzeydeki antioksidanlar ve vitaminler cildinizin sağlıklı ve genç kalması için çok faydalıdır. Antioksidanlar, serbest radikallerin cilt hücrelerinde neden olduğu hasarı ortadan kaldırarak kırışıklıkların görünümünü azaltır, lekeleri giderir ve cildinizi UV radyasyonunun etkilerine karşı korumaya yardımcı olur.
  • Ayva, alerjik reaksiyonları kontrol etme yeteneği nedeniyle uzun zamandır övülmüştür. Cilde merhem veya jel olarak uygulandığında atopik dermatit ve benzeri cilt rahatsızlıklarına fayda sağlayabilir. Yüksek C vitamini seviyeleri ayrıca iltihabı kontrol etmeye ve cildinizin sağlığını ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Ayvanın zengin mineral içeriği demir, bakır ve çinko içerir. Bu üç mineral, diğer çeşitli eser elementlerle birlikte kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gereklidir. Kırmızı kan hücresi üretimi yüksek olduğunda, vücutta daha fazla oksijen taşındığı için vücuttaki dolaşım artar. Bu, deriye ve kafa derisine kan akışının artmasını sağlar, bu da saç folikülü sağlığını artırır ve büyümeyi uyarır.

ngfngf.jpg

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELER?

  • Yutularak tüketilen sarımsak vücuda enerji verir. Bedenin dinç ve sağlıklı kalmasına yardım eder. Bu nedenle halsizlik ve kronik yorgunluğa karşı çok iyi gelir.
  • Afrodizyak etkisi vardır. Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır.
  • Sarımsak yutmak saçlarda oluşan dökülmeyi azaltır. Sağlıklı ve parlak görünümlü saçlar için etkilidir.
  • Zehirlenmelere karşı sarımsak yutmanın yararlı olduğu hakkında görüşler vardır.
  • Kireçlenmeye karşı iyi gelir.
  • Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar.
  • Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir.
  • Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
  • Sarımsağın yutularak tüketilmesi kanın kolayca sulanmasını sağlar.
  • Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN