Ayvanın bu faydalarını öğrenenler kilo kilo ayva almaya gidiyor! İşte doğadan gelen şifa kaynağı ayvanın bilinmeyen faydaları!

Ayvanın bu faydalarını öğrenenler kilo kilo ayva almaya gidiyor! İşte doğadan gelen şifa kaynağı ayvanın bilinmeyen faydaları!

Meyveler sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Vücudumuzun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu hayati besinler açısından zengindirler. Ayva, besin yüklü olan ve size çeşitli sağlık yararları sağlayabilen ender meyvelerden biridir. İşte ayvanın hiç bilinmeyen faydalarını bu haberimizde derledik...

Ayva, kolay bulunabilen ve lezzetli bir meyve olmasının yanı sıra insan sağlığındaki önemli yeri nedeniyle de değer görmektedir. Zengin bir C vitamini, çinko, potasyum, bakır, demir ve diyet lifi kaynağıdır . Ayva sağlık yararlarına katkıda bulunan kateşin, epikateşin, limonen ve diğer çeşitli bitkisel besinler gibi bazı organik bileşikler açısından da zengindir.

SİNDİRİM SORUNLARINI ÇÖZMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Ayva, geleneksel tıpta yüzyıllardır sindirim sorunlarını çözmek için kullanılırken, son araştırmalar bu bitkinin sahip olduğu faydalı özellikleri doğrulayabilmiştir. Aslında, Ayva'nın bağırsak dokumuzu iltihaplı bağırsak hastalıkları ve ülseratif kolit gibi çeşitli sindirim bozukluklarına karşı korumada etkili olduğu gösterilmiştir. Bununla birlikte, bu meyvenin midemize ve bağırsaklarımıza sağlayabileceği inanılmaz faydalar nedeniyle, hamilelik veya sabah bulantılarının neden olduğu kusma ve mide bulantısının etkilerini azaltmaya yardımcı olduğu görülmüştür.

KALP VE DAMAR SİSTEMİNİZ İÇİN FAYDALIDIR

Yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyvelerin (yani armut, elma, Ayva, kiraz ve kayısı) kardiyovasküler sisteminizin sağlığı için inanılmaz derecede faydalı olduğu görülmüştür. Aslında, bu meyveler kateşinler ve proantosiyanidinler ile birlikte klorojenik asitler, antosiyaninler ve flavonoller açısından zengindir. Yapılan birçok araştırma, elma ve kiraz ile birlikte Ayva'nın kan basıncınızı düşürmeye veya dengelemeye yardımcı olabileceğini kanıtlamıştır. Ancak bu meyvenin en önemli faydalarını görmek için diyetinize dahil edilmelidir. Ayrıca Ayva'nın içerdiği her değerli bileşiğin bozulmaması için düzenli ve çiğ olarak yenilmesi gerekir.

quince.jpg

KOLESTEROL SEVİYENİZİ DENGELEMENİZE YARDIMCI OLABİLİR

Ayva meyvesi, doğal çözünür lifler açısından zengindir ve tamamen kolesterol içermez! Bu, herhangi bir yan etki olmaksızın yüksek kolesterolden muzdarip insanların günlük diyetlerine eklenebileceği anlamına gelir. Çiğ meyvenin hayranı değilseniz, mükemmel bir tatlı için tarçın ve yıldız anason ile kaynatılabilir. Düzenli olarak Ayva yemenin, kalp sağlığının yüksek standartlarını korumak için büyük ölçüde faydalı olduğu görülmüştür.

KANSER RİSKİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Sağlıklı, besin açısından zengin bir diyet, uzun yaşamanın ve sağlıklı olmanın anahtarı olsa da, bu işi diğerlerinden biraz daha iyi yapabilen bazı meyve ve sebzeler var. Ayvanın yukarıda bahsettiğimiz birçok antioksidan özelliğinden dolayı, meyvelerin kanser riskini azaltmak için potansiyel olarak yararlı olduğu düşünülmektedir. Aslında ayva, serbest radikallerle savaşmanıza ve hücreleri bunların neden olabileceği hasarlardan korumanıza yardımcı olabilir. Ayvanın özünün ve suyunun kateşin ve epikateşin gibi yaygın olarak tanenler olarak adlandırılan büzücü özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu bileşikler orada en iyi bilinenler arasında olmasa da, mukoza zarlarınızı kanserlerden koruma gibi önemli bir görevi üstlenirler. Bunu genellikle kanserden sorumlu olan toksinlere bağlanarak ve onları nötralize ederek yaparlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN