Bağırsakları tertemiz yapıyor! Kabızlık ve ishali şıp diye kesen formül: Her akşam deneyin

Bağırsakları tertemiz yapıyor! Kabızlık ve ishali şıp diye kesen formül: Her akşam deneyin

Ne yiyeceğiniz ve ne yemeyeceğiniz konusunda kafanız mı karıştı? Sağlıklı beslenme hakkında çevrimiçi çok fazla bilgi varken, sağlıklı bir bağırsak için hangi sağlıklı gıdaların en iyi olduğundan emin olmak zor olabilir.

Yiyecekler çeşitli, renkli ve lif bakımından yüksek olmalıdır, ancak porsiyon boyutlarının her zaman enerji harcamanız için doğru oranlarda olması ve gün boyunca düzenli aralıklarla, ideal olarak günde üç öğün yenilmesi gerektiğini unutmayın.

İşte bağırsak sağlığı için en iyi yiyecekler için rehberimiz. Belirli bir sırayla, işte iç organlarınız için de iyi olan bazı lezzetli ve sıra dışı yiyecekler.

1. YOĞURT

Canlı yoğurt, probiyotik olarak da bilinen dost bakterilerin mükemmel bir kaynağıdır. Şekersiz, tam yağlı versiyonlarına dikkat edin ve lezzetli bir kahvaltı için kendi meyvenizi ekleyin. Yoğurt içecekleri, normal bir yoğurtta bulabileceğinizden çok daha fazla, bağırsaklar için iyi olan çok sayıda bakteri içerebilir. Yine de yüksek şeker içeriğine sahip olabileceğinden dikkatli olun.

2. KEFİR

Bu probiyotik yoğurt içeceği, sütün fermente edilmesiyle yapılır ve iyi bakterilerle doludur (sızdıran bağırsakları azaltmaya yardımcı olabilir). Asya ve Avrupa ile Rusya ve Orta Asya arasındaki dağlık bölgede ortaya çıkmıştır. Ayrıca smoothie'lere ve çorbalara harika bir katkı sağlar veya salata sosu için bir temel olarak kullanabilirsiniz (limon suyu ve baharat ekleyin).

bagirsak-florasi-nedir-bagirsak-florasinin-onemi.jpg

3. LAHANA TURŞUSU

Bu, fermente edilmiş ince kıyılmış lahanadır. Bu harika probiyotik, lif ve vitamin kaynağı en çok bir Alman yemeği olarak bilinir, ancak Doğu ve Orta Avrupa'da versiyonları mevcuttur. Aynı faydalara sahip olmadığı için sirke ile salamura edilmemiş bir ürün seçin. Sosislerle servis edildiğinde lezzetlidir ve ucuzdur ve evde yapılması kolaydır.

4. ZEYTİNYAĞI

Yağ asitleri ve polifenollerden oluşan bir diyet gibi bağırsak bakterileri ve bağırsak mikropları. Bunlar zeytinyağında bulunur. Çalışmalar, bağırsak iltihabını azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Salata sosu için kullanın veya pişmiş sebzelerin üzerine gezdirin. Bazı araştırmalar ayrıca zeytinyağının hazımsızlık problemlerini hafifletmede faydalı olduğunu ve ayrıca sindirim enzimleri üretme gereksinimini azaltarak pankreasınıza fayda sağlayabileceğini bulmuştur.

saglikli-bagirsaklar-icin-neler-yapmali.jpg

5. MUZ

Doğanın en kolay ve en sağlıklı atıştırmalıklarından biri olan muz, iyi bakterilerin keyif aldığı türden liflerle doludur. Ayrıca sağlıklı mineraller içerirler.

6. SARIMSAK

Sarımsak, antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle "kötü" bağırsak bakterilerini kontrol altında tutmaya ve bağırsaktaki mayayı dengelemeye yardımcı olabilir. Lezzetli yemekler için tatlandırıcı olarak kullanın. Sarımsağın içindeki özellikler, bakterilerin işlerini daha iyi yapmalarını sağlamak için bir yakıt kaynağı görevi görür, bu da genel olarak bağırsak işlevini iyileştirir ve bağırsaklarınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

BAĞIRSAK TEMİZLEYİCİ KÜR

Elma sirkesinin üzerine bal ekleyip karıştırın. Bu karışımı macun kıvamına getirin. Buzdolabında sakladığınız bu macunu her sabah aç karnına tüketiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN