Bakan Koca'dan salgın hastalık alarmı! Hemen bu aşının yaptırılması gerekiyor

Bakan Koca'dan salgın hastalık alarmı! Hemen bu aşının yaptırılması gerekiyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede çalışmalar tam gaz devam ediyor. Deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın hastalıklar için kritik uyarılarda bulundu. Bölgede bulunan vatandaşlara seslenen Koca, hemen bu aşının yaptırılması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın hastalıkların yayıldığı iddialarına cevap verdi. Deprem bölgesinde olan vatandaşları uyaran Bakan Koca, o hastalık için kırmızı alarm verdi. Hemen bu aşıyı yaptırın! Hızla yayılıyor, ölüme kadar götürüyor.

BAKAN KOCA'DAN SALGIN HASTALIK UYARISI

6 Şubat 2023 gecesinde meydana gelen deprem felaketi Türkiye'de büyük yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde tam 11 il büyük hasar aldı. 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken yüzlerce bina yerle bir oldu. Deprem bölgesinde kargaşalar devam ederken insan kalabalığı ve hijyen sorunundan dolayı salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı.

gfgfgfgf-31.jpg

Bölgede birçok salgın hastalığın görüldüğü iddia edilmişti. Bu iddialara yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sahra Hastanesi'nden halka seslenerek yalnızca çiçek hastalığı vakası görüldüğünü duyurmuştu. Hastalıklar sadece bununla da sınırlı kalmadı. Şebeke sularının kirlenmesinden dolayı insan sağlığına büyük tehdit oluşturmuş durumda. Fahrettin Koca illerdeki su sıkıntısını dile getirmiş ve ambalajlı gıdalar kullanılması hususunda uyarmıştı.

SAHRA HASTANESİNDEN VATANDAŞLARA SESLENDİ

Deprem bölgesinde bulunan sahra hastanesinden mesajlar veren Bakan Koca, "101 sağlık evi hizmet veriyor. Türkoğlu Devlet Hastanemiz, Nurhak Devlet Hastanemiz ağır hasarlı durumda. Elbistan Devlet Hastanemiz hasara uğramamıştır. Sahra hastanelerimizin eczaneleri ve mobil eczanelerimiz bulunmaktadır. İlaç temini ile ilgili bir sorunumuz yok. İlimizdeki sağlık görevlisi sayısı 3 bin 747'dir. Kahramanmaraş'ta 1789 ameliyat yapıldı. 9 hastanemiz evde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor." dedi.

ghghghg.jpg

HEMEN BU AŞIYI YAPTIRIN

Aynı zamanda aşı konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Depremin ilk günlerinden itibaren su klorlama numunesi alıyoruz. Gerekli önlemler alınmıştır. Şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım. Su hayattır hep öyle kalsın, hastalık sebebi olmamıştır. Halk sağlığını tehdit eden unsur şu an yoktur. Tetanosa neden olan mikrop kolayca bulaşabilir. Tedbire büyük önem veriyoruz. Sizlerden çok hafif de olsa hafif yara aldıysanız tetanos aşınızı yaptırın." çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN