Balın sizi şaşırtacak daha az keşfedilmiş 5 sağlık faydasını öğrenin bu kışı rahat geçirin!

Balın sizi şaşırtacak daha az keşfedilmiş 5 sağlık faydasını öğrenin bu kışı rahat geçirin!

Kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı hiç şüphesiz bal. Sağlığımız söz konusu olduğunda da bal önemli bir rol oynuyor. İşte balın sağlığa faydalarından bazılar...

Bal, dünya çapında en iyi sağlık gıdası olarak kabul edilen lezzetli bir ev ilacıdır. En sevilen ve sıklıkla kullanılan tatlandırıcılardan biri olan balın sağlık açısından zengin faydaları vardır. Birçok geleneksel ilacın temelidir ve dünya çapında birçok medeniyet tarafından kullanılmaktadır. Bal, çeşitli kullanımlarını keşfederek elde edebileceğiniz bu daha az bilinen bazı avantajları ve sağlık yararları için uzun süredir değer görmektedir .

1666503004-honey-health-benefits-1.jpeg

1. EGZAMAYI YÖNETMEYE YARDIMCI OLUR

Egzama, rahatsız edici kırmızı, kaşıntılı, pul pul cilt ile sonuçlanan bir cilt hastalığıdır. Çoğu zaman, küçük çocuklar ve gençlerde tedavi edilebilecek egzama vardır. Ağrısı olanlar tarafından çiğ bal ve soğuk sıkım zeytinyağı karışımı yapılarak sorunu gidermek için cilde sürülebilir. Ayrıca cildi pul pul dökmek ve ölü cilt hücrelerini çıkarmak için yulafla birleştirilebilir.

2. SİNÜS SORUNLARINDAN KURTULMA

Günümüzde artan kirlilik ve toz seviyeleri, birçok insanın sinüsle ilgili sorunlar yaşamasının nedenidir. Enfeksiyona neden olan virüsler sinüslerimizi tıkar, havayı ve mukusu hapseder ve bize rahatsızlık verir. Balda doğal olarak bulunan antibakteriyel ve antiseptik özellikler ise enfeksiyonların temizlenmesine ve iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olur. Bal ayrıca boğazı yatıştırır, öksürüğü azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirerek sinüs ataklarını azaltır.

3. BİR YUDUM SAĞLIK

Bal, doğal bir enerji kaynağı olarak bilinir çünkü içerdiği doğal, işlenmemiş şeker doğrudan kan dolaşımına girer ve hızlı bir enerji patlaması sağlayabilir. Özellikle daha uzun dayanıklılık antrenmanları yapıyorsanız, spor salonu eğitiminiz bu hızlı destekten büyük ölçüde faydalanacaktır.

4. DİŞ ETİ HASTALIĞININ TEDAVİSİNE YARDIMCI OLUR

Balın antibakteriyel ve enfeksiyon iyileştirici özellikleri yaraları iyileştirmeye ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olur. Bal, diş eti iltihabı gibi diş eti rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Bal, bakterilerin büyümesini durdurmak için anti-mikrobiyal bir madde görevi görür ve diş etlerindeki şişliği hafifletebilir ve ağrıyı hafifletebilir. Bu gibi durumlarda ballı su kullanımı ihtiyatlıdır.

5. HIZLI VE DERİN BİR UYKU

Uyumakta zorluk mu çekiyorsunuz? Bu ılık süt ve ballı içeceği yatmadan hemen önce denemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN