Bilim insanlarından kafein araştırması: Vücut yağını ve tip 2 diyabet riskini azaltıyor

Bilim insanlarından kafein araştırması: Vücut yağını ve tip 2 diyabet riskini azaltıyor

Yeni yapılan bir çalışmada, kanda yüksek düzeyde kafein bulunmasının, vücut yağ miktarını azaltabileceği ve tip 2 diyabet riskini düşürdüğü ortaya koyuldu. Bulgular, obeziteyi ve tip 2 diyabeti azaltmak için kalorisiz kafeinli içeceklerin kullanılmasına yol açabilir, ancak uzmanlar daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söylüyor.

İngiltere’de yapılan araştırma, kafeinin vücutta tutulan yağı azalttığı ve tip 2 diyabet riskini düşürdüğünü buldu. BMJ Medicine dergisinde yayınlanan çalışmanın yazarları, daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, bulguların obezite ve tip 2 diyabeti azaltmak için kalorisiz kafeinli içeceklerin kullanılabileceğini kaydetti.

UZMANLARDAN UYARI

Araştırmacılar, çalışmalarının, ortalama 70-150 mg kafein içeren günde üç ila beş fincan kahve içmenin daha düşük tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkili olduğunu öne süren daha önce yayınlanmış araştırmalara dayandığını söyledi, ancak gözlemsel çalışmalar olduğu için, etkilerin kafeinden mi yoksa diğer bileşiklerden mi kaynaklandığını belirlemenin zor olduğunu kaydetti.

Exeter Üniversitesi'nden Dr. Katarina Kos, araştırmanın kanlarında yüksek düzeyde kafein bulunan insanlar için potansiyel sağlık yararları gösterdiğini belirtti, ancak "Bu araştırmanın amacı olmayan daha fazla kahve içmeyi incelemiyor veya önermiyor" dedi. Kos, şeker ve yağ içeren herhangi bir kafeinli içeceğin olumlu etkileri dengeleyeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN