Bilimsel çalışma ortaya koydu: Yaşından büyük göstermenin ardındaki tehlike

Bilimsel çalışma ortaya koydu: Yaşından büyük göstermenin ardındaki tehlike

Yeni yayınlanan yeni bir araştırma, gerçekte olduğundan daha yaşlı görünen insanların hastalık geliştirmeye daha yatkın olabileceğini ortaya koyarken, araştırmacılar, insanın sağlığının yüzüne yansıdığını söylüyor.

Hollanda’da yapılan bir çalışmada, olduğundan yaşlı görünen insanların hastalık geliştirmeye daha müsait olduğu, genç görünen insanların ise yaşından daha sağlıklı olduğu sonucuna varıldı.

GENÇ GÖRÜNENLER ŞANSLI

Çalışmada, 51 ila 87 yaşları arasındaki 2 bin 679 kişinin fotoğrafları ve tıbbi geçmişleri hakkında bilgiler bir araya getirilerek değerlendirildi. British Journal of Dermatology'de yayınlanan çalışmada araştırmacılar, gerçek yaşlarından beş yaş daha genç görünen kişilerin bilişsel testlerde daha iyi performans gösterdiğini ve kemik erimesine yakalanma olasılığının yüzde 24 ve akciğer hastalığına yakalanma olasılığının yüzde 15 daha az olduğunu buldu.

‘SAĞLIĞIMIZ YÜZÜMÜZE YANSIYOR’

Rotterdam Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Dermatolog Tamar Nijsten, "Başka bir deyişle, olduğunuzdan daha genç görünüyorsanız, organ sistemlerinizin, bedeninizin ve zihninizin sağlığı muhtemelen bunu yansıtıyor" dedi. Çalışma, daha genç görünen kişilerin katarakt ve yaşa bağlı işitme kaybı konusunda daha az risk altında olduğunu belirledi.

Araştırmacılar, sağlık koşulları, yüz yaşlanma süreci, doku ve kemik yoğunluğundaki değişiklikler arasında bir bağlantı olduğuna inanıyor. Daily Mail'e konuşan Nijsten, "Çalışma, muhtemelen biyolojik düzeyde ve ultraviyole ışıklarına maruz kalma veya sigara içme gibi yaşam tarzı faktörlerinin ötesinde bir şeyler olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN