Bir çay kaşığıyla gelen mucize! Bir kaşık yutun demir gibi olun: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kimsenin bilmediği tarifi açıkladı

Bir çay kaşığıyla gelen mucize! Bir kaşık yutun demir gibi olun: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kimsenin bilmediği tarifi açıkladı

Aralık ayına girmemizle birlikte havalar iyice soğudu. Pek çok kişi artan grip vakaları nedeniyle hastanelerin yolunu tutuyor. Alternatif tıp uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kış aylarında insan metabolizmasını grip gibi mikroplara karşı koruyan ve çok az bilinen bir kür tarifi verdi.

Havalar iyiden iyiye soğudu. Halk arasında 'Kar havası' olarak adlandırılan soğuklar geldi çattı. Soğuk hava ile birlikte nezle, grip ve kabızlık gibi hastalıklar hızlar arttı. Özellikle şu sıralar yaygın olarak görülen grip insanları yatak döşek yatırıyor. Balgam, kabızlık, öksürük gibi belirtiler gibi gösteren bu gripten kurtulmanın yolu ise çok basit. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu çok az bilinen sırrını açıkladı. Bir kaşığı sizi demir gibi yapacak! İşte gribi vücuttan atan o şifalı ot...

Beklenen kış ayları sonunda geldi. Soğuk havanın etkili olduğu bu aylarda grip, nezle ve kabızlık gibi vakalar arttı. Özellikle ortalıkta yaygınlaşan grip hızla yayılıyor. Yatak döşek yatıran bu gribi atlatmak oldukça zor. Bizde sizler için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun hastayken özel olarak tükettiği şifalı otunu derledik. Bir çay kaşığı yutun demir gibi olacaksınız. Kabızlık ve balgam gibi sorunları anında çözecek. Bir daha ne hasta ne de grip olacaksınız!

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN AZ BİLİNEN SIRRI

Sağlıklı beslenme üzerine birçok araştırma ve makale yazan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kendisinin de hasta olduğunda özellikle tükettiği şifalı otu paylaştı. Grip, balgam ve kabızlık gibi hastalıklara iyi gelen bu otu günde bir çay kaşığı tüketmeniz yeterli olacak. Peki İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bu ot ne? Sizlere grip için önereceğimiz bu ot çörek otu.

GÜNDE BİR ÇAY KAŞIĞI YETERLİ OLACAK

Hızla yayılan gripten korunmanın en iyi yolu sağlıklı beslenmeden geçer. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği besin ise çörek otudur. Çörek otunu sabahlar aç karnına 1 çay kaşığı çiğnemeden yutarsanız balgamı göğüsten söküp atar, öksürüğü bitirir ve bağırsaktaki parazitleri düşürür. Aynı zamanda kabızlığa iyi gelir ve bağışıklık sitemini güçlendirir.

kmgggf-12.jpg

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder.
  • Kanserle savaşırken yine destekçininiz olabilir.
  • Sindirim sistemleri sorunlarından şişkinlik giderici bir etki gösterir.
  • Antihistamin gibi bir etkiyle alerjik reaksiyonların azaltılmasında etkili olabilir. Özellikle saman nezlesinde alerjik semptomları iyileştirebilir.
  • Çörek otu ekstratı içeren bir jelin uygulanması akne iyileştirici özellikle gösterebilir.
  • Astım ilaçları kullanılan kişiler, bu ilaçların yanında çörek otu yediklerinde öksürük, hırıltı, solunum ve akciğer şikayetlerinde iyileşme görülebilir.
  • Yine KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Diyabet hastalarının her gün çörek otu taneleri ya da çörek otu yağı tüketmeleri kan şekerleri düzeylerinde denge sağlayabilir.
  • Ülsere sebep olabilen helikobakter pilori enfeksiyonunda yine çörek otu tozu tüketmek faydalı olabilir.
  • Sağlıklı kişilerin kan basıncı seviyesini düşürebildiği söylenen çörek otunun yüksek tansiyon için etkili olduğu beklemek doğru değildir.
  • Sperm sayısı ve hareketi üzerinde de olumlu sonuçlar verdiği belirtilir

kmdffdfd-39.jpg

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

“Çörek otu nasıl kullanılır?” sorusu son yıllarda daha anlamlı hale geldi. Zira son yıllarda yağ ve toz haline getirilerek de kullanılan çörek otu artık sadece börek, poğaça gibi yiyecekleri süslemek için tercih edilmiyor. Türk mutfağında baharat olarak yine çorbaları, salataları ve mezeleri lezzetlendirmek için kullanılır. Çörek otu yağının ise kızartmalar için kullanılması önerilmez. Yemeğinizi yaptıktan sonra ilave edebilirsiniz. Smoothie, latte ve çay gibi içeceklerinize de çörek otu yağı ekleyebilirsiniz. Çörek otunun 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Çörek otu yağını da yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN