Boğaz ağrısını anında rahatlatıyor! İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi: Ev yapımı bu pastil evinizden eksik olmayacak

Boğaz ağrısını anında rahatlatıyor! İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi: Ev yapımı bu pastil evinizden eksik olmayacak

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte havalar da soğudu. Bu durum ise birçok kişide boğaz ağrısı gibi nezle belirtilerini ortaya çıkardı. Boğaz ağrısı şikayetlerinin artmasının ardından ise İbrahim Saraçoğlu'ndan doğal pastil tarifi geldi. Peki, evde boğaz pastili nasıl yapılır? Boğaz pastili için gerekli malzemeler nelerdir? İşte, İbrahim Saraçoğlu'ndan pratik boğaz pastili tarifi...

Boğaz ağrısı, özellikle kış aylarında birçok kişide görülen bir sağlık sorunudur. Boğaz ağrısını hafifletmek ise doğal pastiller ile oldukça kolaydır. İşte, İbrahim Saraçoğlu'nun verdiği evde doğal pastil tarifi...

MALZEMELERİ

- 1 bardak su
- 1 bardak doğal bal
- 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz zencefil
- 10 adet karanfil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber

s-h-5-ic.jpg

YAPIMI

Öncelikle tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak kaynatın. Karışım köpükleşene kadar karıştırmaya devam edin. Köpükleşme olduktan sonra karanfilleri çıkartarak tepsiye yağlı kağıt serin ve karışımı yuvarlak şekillerle tepsiye dizerek 20 dakika buzdolabında beklemeye alın.

Hazırladığınız pastilleri uygun bir kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edebilir ve gerektiğinde tüketebilirsiniz.

Çocuklar için acı gelebilecek bu pastili yaparken karabiberi çıkarabilir onun yerine bal da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, damak zevkinize göre taze sıkılmış portakal suyu ya da nar suyu gibi ürünler katarak da daha şifalı olmasını sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN