Bu içecek sayesinde uyurken bile yağlarınız cayır cayır eriyecek! Bu tarifi öğrenenler yaza fit girecek...

Bu içecek sayesinde uyurken bile yağlarınız cayır cayır eriyecek! Bu tarifi öğrenenler yaza fit girecek...

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşamın ilk kuralı kilo kontrolü. Bunu uzman doktorlar da her fırsatta dile getiriyorlar. Sizde zayıflamak istiyorum ama spor salonuna ayıracak vaktim yok diyenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım...

Sağlıklı yaşam sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçer. Bu beslenme sayesinde sağlıklı bedene kavuşursunuz. Sağlıklı bedene sahip olmak ise fazla kilolardan kurtulmakla mümkündür. Peki nasıl kilo vereceğinizi biliyor musunuz? Diyet ve egzersiz, bir kişinin zindeliğinde önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, bazı gıdaların yağ yakmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Birçok insan kilo vermeye çalışıyor, ancak bazılarında kaybolmayan kalıcı karın yağları var. Önemli organlarınızı koruduğu için belinizin çevresinde belirli bir miktarda yağ gerekli olsa da, aşırı yağ kalp krizi ve felç gibi büyük sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir. Sadece diyet yaparak kilo veremeyeceğinizi bilin. Gün içerisindeki hareketliliğiniz, yaşınız, metabolik durumunuz, genetik faktörler, hatta geçmişte yaptığınız diyetler kilo vermenizde rol oynar. Ancak kilo vermenizi desteklemek için uzmanların önerdiği bu içeceğe de hayatınızda yer vermelisiniz.

ILIK SÜT

Bir bardak ılık süt içme fikri size iyi geliyor mu? Olması gerekiyor! Çünkü içerdiği triptofan ile iyi uykuyu teşvik eder, kalsiyum ve D vitamini seviyeleri ile yağ yakımına yardımcı olur.

TARÇIN

Tarçın açlığı azalttığı, kan şekeri seviyelerini yönettiği ve metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Bütün bunlar vücudun yağ depolayamamasına katkıda bulunur.

ZERDEÇAL

Zerdeçal tozunun görevi, kaloriyi yakmaktır. Zerdeçalın kilo vermede görevi, kalori yakıcı olmasıdır. Yani sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayarak, kalori tüketimini yükseltir.

ZENCEFİL

Zencefil yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Baharat olarak mutfaklarda, kök yumruları ise ilaç sektöründe kullanılan zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca kan şekerini dengeleme özelliği ile tokluk hissi yaratır ve zayıflamaya katkı sağlar.

KARABİBER

Karabiber çok iyi termojenik yani yağ yakımını arttırıcı etkisi olan bir bitkidir. Damakta keskin bir tat bırakan 'piperine' bileşeninin kan dolaşımında yağı azalttığı tespit edilmiştir.

altin-sut-tarifi-altin-sut-nedir-faydalari-nelerdir-a7744083-437f-48bc-ac4d-4fc2f5c74592.webp

MALZEMELER

1 su bardağı süt (laktozsuz tercih edebilirsiniz)

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı ucu kadar karabiber

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Büyük bir bardağın içine sütü, zerdeçalı, zencefili, tarçını, karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım. Gece yatmadan en az 2 saat önce bu karışımı içelim. Bu içeceği birer gün arayla içelim. Gece rahatsız olanlar veya if diyeti yapanlar ara öğün olarak içebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN