Bu meyveyi yiyen doktorun yolunu unutuyor! Limondan 60 kat fazla C vitamini: Enfeksiyonun kökünü kazıyor

Bu meyveyi yiyen doktorun yolunu unutuyor! Limondan 60 kat fazla C vitamini: Enfeksiyonun kökünü kazıyor

Mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan hastalıklar bu besin ile son buluyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte milyonların korkulu rüyası olan hastalıkları kapı dışarı ediyor. Limona göre, içerisinde barındırdığı C vitamini 60 kat daha fazla. Peki, bu besinin faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kış aylarında kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu C vitamini, bu besin ile karşılayabilirsiniz. Hastalıkları vücudunuzdan uzak tutacak bu besinle, mevsim geçişlerini sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz. Limona göre, 60 kat daha fazla C vitamin içeren bu besin dikkat çekiyor.

HASTALIKLARIN KORKULU RÜYASI

Günlük hayatınızda C vitamini ihtiyacı kadın için 75 mg olurken, erkekler için bu sayı 90 mg'a kadar yükseliyor. Bu ihtiyacı karşılamak için günlük bir büyük portakal ya da kik adet kivi tüketmeniz yeterli olacaktır.

C vitamini birçok ürün için faydalı olurken, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve kansere karşı koruma etkisi görür. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren C vitamini ile, birçok hastalığa karşı savunma mekanizmasını güçlendirebilirsiniz. Aynı zamanda cildinizin bebeksi yapıya sahip olmasında da etkilidir.

lemons-tree.webp

LİMONA GÖRE 60 KAT DAHA FAZLA

C vitaminin günlük yaşantımızdaki önemi bu kadar değerliyken, kuşburnunu öneren uzmanlar sık sık tüketilmesi gerektiğini belirtiliyor. Limonda yoğun miktarda C vitamini bulunurken, kuşburnunda 60 kat daha fazla C vitamini bulunuyor. Günlük olarak iki fincan tüketilen kuşburnu doğal ilaç olarak da sindirilebilir.

Uzmanlara göre günde iki bardak tüketilen kuşburnu çayı, C vitamini kaynağını tamamen dolduracaktır. Doğada yer alan en güçlü antioksidanlardan birisi olan kuşburnu, öksürüğü anında keser ve vücutta oluşan iltihabı yok etmek için çabalar. İdrar yolu enfeksiyonlarını ise kısa sürede ortadan kaldırır.

kusburnunun-faydalari-nelerdir.jpg

KUŞBURNU FAYDALARI

  • Kan sulandırma işlevi görür.
  • Felç riskini minimuma indirir.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Kolesterolün düşmesinde yardımcı olur.
  • Kilo verme işlemlerini hızlandırır.
  • Bağırsak bariyerini onarır.
  • Faydalı bakterilerin sayısını artırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN