Bu Yaz Uzmanlar Dut Yemeye Çağırıyor! İşte Dutun Faydaları

Bu Yaz Uzmanlar Dut Yemeye Çağırıyor! İşte Dutun Faydaları

Yaz mevsimin yaklaşması ile birlikte uzmanlar tam bir şifa kaynağı yaz meyvesi olan dutu, yazın bol bol yenmesi gerektiğini söylüyorlar. Faydaları saymakla bitmeyen dut antioksidan kaynağıdır. Haberimizde dutun diğer faydalarını sizler için paylaştık...

Karadutun ana vatanının Orta Asya, beyaz dutun ise Çin olduğu tahmin ediliyor. Binlerce yıllık bir geçmişi olan dut ağacı, ipek ticaretiyle birlikte tüm dünyaya yayılmış. Dolayısıyla günümüzde ağacına her yerde rastlamak mümkün. Dut meyvesi taze olarak tüketiminin yanı sıra pestil pekmez reçel ve şurup gibi besinlerin ana maddesini oluşturmaktadır. Dut da incir ve zeytin gibi eski toprakların ağacı. Hakkında çok yazılmış, çizilmiş, efsanelere konu olmuş. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan dut; içerisinde potasyum, fosfor, A vitamini ve K vitamini bulunuyor.

basliksiz-3.jpg

BU YAZ UZMANLAR DUT YEMEYE ÇAĞIRIYOR! İŞTE DUTUN FAYDALARI

Eskiden beri dutun meyvesinden, ağacının kabuğuna, yapraklarından, ipek böceğinin yaprakta bıraktığı kalıntıya kadar her parçasını kullanılır. Ünlü beslenme uzmanları bu yaz mevsimi için herkesi bol bol dut tüketmeye davet etti. Uzmanlar ''Şu anda ihtiyacımız olan tek şey, bu meyvenin sadece süper sağlıklı değil, aynı zamanda paha biçilemez olduğuna dair eğitim ve farkındalık yaratmak” diye söylediler. Haberimizde dutun sağlığa olan faydalarını sizler için derledik.

beyaz-dut.png

- DUT GÖZ SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Uzmanlar dutun göz sağlığına iyi geldiğini paylaştı. Cep telefonunuzda veya dizüstü bilgisayarınızda çok fazla zaman harcarsanız, göz yorgunluğu ve kuruluk hissedersiniz. Karoten ve zeaksantin içerdiklerinden dut yemek bu durumda size yardımcı olabilir.

Dutlar C vitamini ile yüklüdür ve bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olur. Uzmanlara göre, bağışıklık konusunda endişeleriniz varsa, bu meyve, bu sezon sizi gripten ve tıkanıklıktan uzak tutacak en iyi vitamin iğnesidir.

basliksiz-4.jpg

- DUT SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Bu nefis meyve ayrıca sindirimle ilgili sorunlarla başa çıkmanıza yardımcı olur. Bu sezon kesinlikle dut yemeyi düşünmelisiniz. Uzmanlar "Dutlar sindirimi iyileştiriyor ve iltihap önleyici özelliklere sahip" diye söylüyorlar.

  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Kan şekerini kontrol altına alarak kolesterol seviyesini azaltır.
  • Kalp dostudur.
  • Kemik gelişimini destekler.
  • Karaciğeri kuvvetlendirir.
  • Beyaz dut tam bir lif kaynağıdır.
  • Enfeksiyonlarla savaşır.
  • Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcıdır.
  • Beyaz dut tam bir antioksidan kaynağıdır.
  • İçindeki A vitamini sayesinde hücreler yenilenir, cilt sağlığını korur.
  • Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN