Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Canan Karatay'dan müthiş tüyo: Suyun içine bunu katıp için etkisini anında görün

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Canan Karatay'dan müthiş tüyo: Suyun içine bunu katıp için etkisini anında görün

Hayatımızın devamı için en önemli besin kaynağımız sudur. Çoğu diyetisyen bol bol su tüketmemizi önerir ve mutlaka 2 litrelik sıvı tüketimi yapmamız gerektiğini söyler. Ancak bugüne kadar önerilen bu tavsiyelerin hepsini unutun. Sağlıklı beslenme üzerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay su tüketilmesine dair ilginç bir iddiada bulundu. Suyun içine bunu katıp için etkisini anında göreceksiniz. Canan Kartay gizli sırrını paylaştı. İşte detaylar...

Su tüketimi insan vücudu için oldukça önemlidir. Özellikle yaz aylarında vücuttan fazla su atıldığı için bol bol su tüketilmelidir. Diyetisyenlerin her diyet programına mutlaka eklediği suyu bugüne kadar hep yanlış içmişiz. Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle herkesin yakından takip ettiği Prof. Dr. Canan Karatay gizli sırrını açıkladı. Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz. Suyun içine bunu katıp için demir gibi olacaksınız. Kimse bunu bilmiyor, kullananlar demir gibi oluyor. İşte Canan Karatay'ın gizli tarifi...

BÜGÜNE KADAR HEP YANLIŞ YAPMIŞIZ

Uzmanlar tarafından sık sık su içilmesi konusunda tavsiyeler alırız. Günde en az 2 litrelik su tüketimi yapmamız gerekli. Hatta yaptığımız işe göre bu seviye artabilir. Çoğu kişide buna uymaya çalışır ve bol bol sıvı tüketimi yapar, hatta sıvı tüketiminin kilo verdiğini de biliyoruz. Ancak bir yerde yanlış yapıyoruz. Önemli tavsiyelerde bulunan Canan Karatay vücuda yeterli miktarda su alınması gerektiğini belirtti. Ancak bu suyun saf su değil tuzlu su olması gerektiğini belirtti. Bugüne kadar hep yanlış biliyormuşuz!

CANAN KARATAY'DAN MÜTHİŞ TÜYO

Yeterli su tüketiminin önemli bir yere sahip olduğunu belirten ancak saf suyun tuz eklenerek tüketilmesini gerektiğini belirten Canan Karatay, "Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için. İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek." ifadelerini kullandı.

kmfggfgf-12.jpg

DOĞRU BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

Doğru beslenme üzerine tavsiyelerde bulunan Canan Karatay, şu açıklamalarda bulundu:

"Kan şekerini düşürüp insülin direncini kıracak gıdalarla beslenmek gerekiyor. Sağlıklı proteinler, sağlıklı yağlar ve sağlıklı karbonhidratlarla beslenip köy yumurtası, köy tereyağ, doğal etler, hakiki zeytinyağ tüketilebilir. Böylece tokluk hissi oluşur, kan şekerinde ani çıkışlar olmaz, karaciğer, pankreas, mide ve bağırsak görevlerini rahatça yerine getirir, metabolizma yavaşlamaz, yağlar depolanmaz, şişmanlık ve obezite önlenir, şeker hastalığı gelişmez. Bahar mevsiminde 30-40 enginar yemek karaciğeri korur. Lahana, karnabahar ve brokoli bol miktarda tüketilmelidir. Omega 3, A, D, E, K, B, C vitaminleri ile çinko, klor, potasyum, sülfür, sodyum gibi vitamin ve mineralleri sebze ve meyvelerle vücuda takviyeler yapmak gerekiyor. Beynimiz ve sinir sistemimiz için en önemli vitamin B vitaminidir. Birçok bilimsel çalışmada B vitaminin ileri yaşlarda hafıza kaybını önlediği öğreniliyor. B6 vitamini alzheimer hastalığı riskini azaltır. Ispanak, sarımsak, balık, kırmızı et, havuç, yumurta, kuruyemiş tüketilebilir. Çinko kaybı da kısırlık ve depresyon gibi rahatsızlıklara sebep oluyor. Fast food ile beslenmekten uzak durmak gerekiyor. İyot eksikliği meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser riskini artırıyor. Deniz börülcesi, kaya koruğu, balık çeşitleri ve kristal kaya tuzu bu bağlamda tüketilmeli. İşlem görmüş ve raf ömrü uzatılmış her gıda ürünü hasta eder. Bu yüzden gıdalara konulan kimyasalların ve toksinler vücuda girmemesi lazım. Vücut canlı bir organizma olduğu için bunları kabul edemiyor."

hgg.jpg

TUZLU SUYUN FAYDALARI NELER?

  • Deniz Tuzlu Su, vücudumuz için önemli mineraller içerir.
  • Tuz, bağırsaklar için doğal bir antibiyotik görevi görür. Bir bardak tuzlu su sindirim sürecini hızlandırır.
  • Tuzlu su osteoporoz ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Vücutta normal sıvı seviyesinin korunmasını sağlar.
  • Sinir sistemine yararlı önemli mineraller içerdiğinden dolayı, düzenli olarak tuzlu su tüketimi duygusal durumu normalleştirip uykusuzluğa engel olmaya yardımcı olacaktır.
  • Tuzlu su, soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerde ve sinüslerde mukusa katkıda bulunur.
  • Bir bardak su tuzlu, cildi tazeler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN