Bunları görmezden gelmeyin! Kalp krizinden birkaç hafta önce vücut bu 6 sinyali verir...

Bunları görmezden gelmeyin! Kalp krizinden birkaç hafta önce vücut bu 6 sinyali verir...

Kalp hastalığı, dünya çapında önde gelen ölüm nedenidir ve ölümlerin yüzde 25'i bu nedenledir. Ancak dengeli beslenme, egzersiz ve kötü alışkanlıkların olmaması ile kalp ve damar hastalıklarının yüzde 90'ı önlenebilir.

Koroner arterlerin duvarlarında kolesterol plaklarının birikmesi nedeniyle kanallar daralır ve kan akışı bozulur. Zamanla, plaklar artar ve kan akışını zorlaştırır. Çoğu ilaç onları tamamen çözemediğinden, miyokard enfarktüsü olasılığı tehdit edici hale gelir.

Kalp krizi, beklenmedik bir şekilde gerçekleşmesi nedeniyle özellikle sinsidir. Ayrıca kalp krizlerinin yüzde 20'si asemptomatiktir. Bu sözde "sessiz" kalp krizleri, sağlığa onarılamaz zararlar verir.

Bu nedenle, yakında kalp krizi geçirebileceğiniz konusunda sizi önceden uyarabilecek belirtileri bilmek çok önemlidir.

1. GÖĞÜS BASINCINA DİKKAT

Göğsünüzdeki baskıyı veya ağrıyı asla göz ardı etmeyin. Bu, acil tedavi gerektiren kalp problemleriniz olduğuna dair açık bir işarettir.

Sık göğüs ağrısı, herhangi bir zamanda kalp krizinin olabileceğinin bir işaretidir. Ağrı kollara, sırta, omuzlara ve boyuna yayılırsa - bu hemen ambulans çağırmak için bir nedendir.

kalp-krizi.jpg

2. NEFES DARLIĞI

Kalp ve akciğerler birlikte çalışır, bu nedenle bir organdaki arızalar diğerinde sorunlara yol açar. Arterlerin daralması normal kan akışını engeller. Sonuç olarak, akciğerler çok az kan alır ve nefes nefese kalarak kelimenin tam anlamıyla boğulmaya başlarsınız.

3. NEDENSİZ YORGUNLUK

Yorgun duymaya başlarsanız ve normal işlerinizi yapacak gücünüz yoksa, bu yaklaşan bir kalp krizinin işareti olabilir. Artan yorgunluk, kalbinizin kan pompalamak için birçok kez daha fazla çalıştığı anlamına gelir.

kalp.jpg

4. GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞI SEMPTOMLARI

Şaşırtıcı bir şekilde, çoğu kalp krizi hastası, ataktan önce grip veya soğuk algınlığı semptomları yaşadığını iddia eder.

5. SOĞUK TER

İnce, nemli ve soğuk ter, kalp krizinin yaygın bir belirtisidir. Bu, kalbinizin yeterince oksijenli kan almadığı anlamına gelir.

kalpler.jpg

Beyniniz ayrıca oksijen eksikliği ve dolaşım bozukluklarından muzdarip olmaya başlar, bunun sonucunda bilinciniz karışık ve bulanık görünür ve alnınızda soğuk ter görülür.

6. RUH HALİ DEĞİŞİKLİĞİ

Durmayan mantıksız bir korku hissi, oksijen eksikliğinin bir işaretidir. Ruh haliniz sık sık sakin ve mutludan panik ataklara dönüşüyorsa, vücudunuz sizi yaklaşan bir kalp krizi konusunda uyarıyor olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN