Diyetisyenler sıraladı: Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı 7 hata...

Diyetisyenler sıraladı: Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı 7 hata...

Diyetisyenler kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı 7 hatayı sıraladılar. İnternet'te kilo vermek için fazlasıyla ipucu bulabilirsiniz. Sorun, çoğu zaman bu bilgilerin çok kaotik ve çelişkili olmasıdır. Bu nedenle, “kilo verme danışmanı” veya beslenme uzmanı mesleği son zamanlarda popülerlik kazanıyor. İşte diyetisyenlere göre kilo vermek isteyenlerin yaptığı hatalar...

1. YETERSİZ BESLENİYORSUNUZ

Hızlı bir şekilde kilo vermek için birçok kişi bu hatayı yapar. Egzersiz yapıp günde 2.500 kalori yakarsanız ve sadece 1.200 kalori tüketirseniz, vücudunuz metabolizmanızı stoklamaya ve yavaşlatmaya zorlanacak ve bu da kas kütlesi kazanmayı zorlaştıracaktır.

NE YAPMALI?

Yemek yemekten korkmayın. Tabağınızı meyve, sebze ve kepekli tahıllar gibi sağlıklı yiyeceklerle doldurun. Protein yiyin, sağlıklı yağlardan vazgeçmeyin: bitkisel yağ, avokado, fındık ve tohumlar. Ayrıca yeşil yapraklı sebzeler ve salatalar yiyin. Sağlıklı yiyecekler yerseniz, sadece fast food yemek istemezsiniz.

kilo-vermek.jpg

2. SPOR YAPARKEN YETERİNCE KAS YAPMIYORSUNUZ

Bu kadınlar arasında yaygın bir hatadır. Kardiyo kilo vermeye yardımcı olur, ancak bu egzersizler kas kütlesi oluşturmada neredeyse işe yaramaz. Ağırlık kaldırmak ve egzersiz yapmak metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu sayede vücudunuz antrenmanın bitiminden çok sonra fazla yağ yakacaktır.

NE YAPMALI?

Ağırlıkları hemen kaldırmayı zor buluyorsanız, antrenmanınıza 20 dakikalık vücut ağırlığı kuvvet antrenmanı ekleyin: ağız kavgası, şınav, karın kasları ve şınav. Güçlendikçe yükü artırmayı unutmayın.

3. KENDİNİZE DİYETTEYİM MESAJI VERMEYİN

Yaşam tarzınızı geçici olarak değiştirerek kendinize "diyette" olduğunuzu söylüyorsunuz.
Çoğu zaman kendilerini diyet yaptıklarına ikna eden insanlar, kilo vermeden önce vazgeçerler. Başarıya ulaşsalar bile, daha sonra ne yapacaklarını bilemezler ve zamanla normal yaşam tarzlarına dönerler ve kilo alırlar.

NE YAPMALI?

Kilo vermede zihinsel tutum çok önemlidir. Bu nedenle konuşmanızdan "diyet" kelimesini çıkarın. Antrenman ve beslenme ile denemeler yaptığınızı ve size uygun kombinasyonu bulmanın uzun zaman alabileceğini anlayın. Yaşam tarzınızı değiştirdiğinizin farkına varın. Ana şey, içindeki artıları bulmak ve tadını çıkarmaktır. Ancak o zaman ona bağlı kalmakta sorun yaşamazsınız.

kilo.jpg

4. DESTEK BULAMIYORSUNUZ

Tek başına kilo verenlerin, arkadaşlarının yanında veya aile desteğiyle fazla kilolarla savaşmaya karar verenlere göre başarılı olma olasılığı çok daha düşüktür. Aileniz veya sevdikleriniz değişikliklere katılmak ve sizi desteklemek istemiyorsa, yeni bir yaşam tarzına bağlı kalmak zordur.

NE YAPMALI?

Güçlerinizi birleştirebileceğiniz bir akraba veya arkadaş bulun. Yakınınızda sizinle birlikte kilo vermek isteyen biri yoksa, sevdiklerinize hedeflerinizi bildirin ve desteklerini isteyin. Son çare olarak, internette birbirini sanal olarak destekleyen birçok çevrimiçi platform ve grup bulunmaktadır.

5. BELİRLİ HEDEFLER BELİRLEMELİSİNİZ

Amacınız sadece kilo vermekse, başarılı olamama ihtimaliniz yüksek. Başarının sırrı, büyük hedefleri küçük, ulaşılması kolay hedeflere bölmektir. Hedefiniz açık, ölçülebilir, ulaşılabilir ve zamana bağlı olmalıdır.

NE YAPMALI?

Diyelim ki 10 kilo vermek istiyorsanız, bu hedefi başarmanıza yardımcı olacak küçük adımlara bölün. Örneğin, kilo vermenin ilk ayında basit karbonhidrat (patates veya makarna gibi) alımınızı yarıya indirin ve bunları yapraklı sebzelerle değiştirin, günde 8 bardak su için ve haftada 4 saat spor salonunda egzersiz yapın.

diyet.jpg

6. TEK ANTREMANDA NE KADAR KALORİ YAKTIĞINIZI FAZLACA SORGULUYORSUNUZ

Birçok insan, iyi bir antrenmanın kötü yiyeceklerin olumsuz etkilerini dengeleyebileceğine inanır. Sert bir antrenman için kendinizi tatlıyla ödüllendirmek isteyebilirsiniz, ancak spor salonundaki başarınızı abartmayın.

NE YAPMALI?

Artan fiziksel aktivitenin iştah artışına yol açtığını unutmayın, bu nedenle tabağınızın boyutuna ve içeriğine dikkat edin.

7. ÇABALARINIZDA TUTARLI DEĞİLSİNİZ

Bu en yaygın kilo verme hatalarından biridir. Önemli kilo kaybı ancak eğitiminizde ve diyet değişikliklerinizde tutarlıysanız mümkündür.

NE YAPMALI?

Bir "hafta molası" vermenin cazibesine karşı koyun, çünkü bu sizi yolculuğunuzun en başlangıcına geri götürecektir. Küçük başarılara aldanmayın ve yükü kademeli olarak artırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN