Bunları yapın sonsuza kadar yağlı ciltten kurtulun! Yağlı ciltler için bakım önerileri...

Bunları yapın sonsuza kadar yağlı ciltten kurtulun! Yağlı ciltler için bakım önerileri...

Yağlı cilt, ciltteki yağ bezleri çok fazla sebum ürettiğinde olur. Sebum, cildi koruyan ve nemlendiren mumsu, yağlı maddedir. Bu yazıda, bir kişinin yağlı cilt semptomlarını reçeteli ilaçlar olmadan azaltabileceği yollardan bahsedeceğiz.

Sebum cildi sağlıklı tutmak için hayati önem taşır. Bununla birlikte, çok fazla sebum yağlı cilde, tıkanmış gözeneklere ve akneye neden olabilir . Yağlı cildi yönetmek genellikle bir kişinin düzenli cilt bakımını alışkanlık haline getirmesini gerektirir.

1. DÜZENLİ OLARAK YIKAYIN

Ilık su ve yumuşak bir sabunla yıkamak ciltteki yağ miktarını azaltabilir.
Düzenli olarak yıkamak ciltteki yağ miktarını azaltabilir. Yağlı cildi yıkamak için aşağıdaki yöntemler önerilir:

Nazik bir sabun ve ılık suyla yıkayın.

Cildi tahriş edebilen veya kurutabilen ve daha fazla sebum oluşturarak tepki vermesini sağlayan kokulu, ilave nemlendiriciler veya sert kimyasallar içeren sabunlardan kaçının.
Eklenen sürtünme cildi daha fazla yağ yapmaya teşvik edebileceğinden lif kabağı ve kaba liflerden kaçının.

cildiniz.jpg

2 - YÜZÜNÜZÜ KURULAYIN

Yıkadıktan sonra yüzü kurularken, insanlar yumuşak bir havluyla cildini nazikçe kurulamalıdır.

Ancak bu dikkatle yapılmalıdır. Cildi bir havluyla aşağı çekmek veya sert bir bez kullanmak, cildi daha fazla sebum üretmeye teşvik edebileceğinden tavsiye edilmez.

3 - BİR YÜZ MASKESİ KULLANIN

Bazı yüz maskeleri yağlı cildi tedavi etmek için faydalı olabilir. Bunlar aşağıdaki gibi bileşenler içerebilir:

Kil . Smektit veya bentonit gibi mineraller içeren maskeler, cildi tahriş etmeden yağları emebilir ve cilt parlaklığını ve sebum seviyelerini azaltabilir. Cildin kurumasını önlemek için sadece ara sıra kullanın ve daha sonra hafif bir nemlendirici uygulayın.

Güvenilir Kaynakdoğal ham balın antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip olduğunu bildirmektedir. 10 dakikalık ballı yüz maskesi, cildi yumuşak tutarken akne ve yağlı cildi azaltabilir.

Yulaf ezmesi Kolloidal yulaf ezmesi içeren maskeler, 2014 yılında yapılan bir çalışmada önerildiği gibi cildi temizlemeye yardımcı olabilir . Yulaf, tahriş olmuş cildi yatıştırabilecek nazik, temizleyici saponinler, antioksidanlar ve iltihap önleyici bileşikler içerir.

Yağlı ciltler için yüz maskeleri mevcuttur.çevrimiçi satın alın .

cilt.jpg

4 - NEMLENDİRİCLER KULANIN

Doğru olanlar kullanılırsa nemlendiriciler cilde fayda sağlayabilir.

Yağlı cilde sahip birçok kişi, cildinin daha yağlı görüneceği korkusuyla nemlendiricilerden uzak dururken, doğru nemlendiricileri kullanmak bu cilt tipine fayda sağlayabilir.

Çok yağlı cilde sahip kişiler için, yağsız bir nemlendirici cildin yağlı hissetmeden nemli ve korunmasına yardımcı olabilir.

Aloe veranın akne ve yağlı cildi tedavi etmek için iyi bir nemlendirici olabileceğini öne sürüyor.

Aloe veradaki bazı bileşikler, cilt üzerinde doğal olarak yatıştırıcı bir etkiye sahip olabilir. Çalışma, bir ürünün etkili bir nemlendirici olması için içinde en az yüzde 10 aloe olması gerektiğini kaydetti.

Bazı insanlar nemlendirmek için saf aloe jeli kullanmayı tercih eder, ancak cildi kurutup tahriş edebilecek gizli bileşenlerin, özellikle de denatüre alkolün farkında olmaları gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN