Bütün bildiklerinizi unutun: Sadece bunu yiyin 100 yaşına kadar yaşayın! Dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını açıkladı

Bütün bildiklerinizi unutun: Sadece bunu yiyin 100 yaşına kadar yaşayın! Dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını açıkladı

122 yıl 164 gün yaşayarak dünyanın en uzun ömürlü insanı olarak tarihe geçen 85 yaşına kadar eskrim, 100 yaşına kadar ise bisiklet sporu yapan Fransız vatandaş eanne Louise Calment'ın uzun yaşamın sırlarını açıkladığı ortaya çıktı. İşte dünyanın en uzun ömürlü insanına göre uzun yaşamın sırrı...

122 yıl 164 gün yaşayarak dünyanın kayda geçmiş en uzun ömürlü insanı olan Fransız Jeanne Louise Calment'ın uzun yaşamın sırlarını açıkladığı ortaya çıktı.

85 yaşına kadar eskrim, 100 yaşına kadar ise bisiklet sporu yapan ve Ağustos 1997'de 122 yaşındayken hayata veda eden Jeanne Louise Calment'ın, hayatta olduğu dönemde uzun yaşamın sırrını açıkladığı öğrenildi.

DÜNYANIN EN UZUN ÖMÜRLÜ İNSANI

122 yaşına kadar dünyanın en uzun ömür insanının kendisine yöneltilen "Uzun yaşamanın sırrı nedir?" sorusuna "sarımsak, sigara, çikolata, kırmızı şarap ve zeytinyağı" şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

114 yaşında düşünce bir operasyon geçiren Fransız vatandaşın yediği her şeye zeytin yağı döktüğü kalanını üstüne başına sürdüğü öğrenildi.

Eden’s Gate tarafından elde edilen bulgulara göre; Jeanne Louise Calment, 122 yaşına kadar yaşayan dünyanın en yaşlı insanı olduğu bildirilirken Calment'in oldukça şaşırtıcı yiyecek listesiyle insanlara öneride bulunduğu ortaya çıktı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Kendisine uzun yaşamının sırrını soranlara; zeytinyağı ve çikolata cevabını veren Calment, bu besinlerin kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirtti. İltihaba karşı koruyucu olması ve kardiyovasküler sistemi iyileştirmesi nedeniyle zeytinyağı şaşırtıcı olmasa da, çikolata genellikle zararlı bir besin olarak kabul ediliyor.

Sağlık Uzmanı Tyler Woodard'a göre; aslında doğru oranda tükettiğinizde bu durumun çok da şaşırtıcı olmadığı belirtildi.

ÇİKOLATA

Sağlık Uzmanı Woodard, çikolatanın beyin gücünü geliştirme, hücreleri iltihaplanmadan koruma ve bağışıklık sistemini güçlendirmede rol oynayan antosiyaninler ve fenolik asitlerle birlikte antioksidanlar yönünden zengin olduğunu dile getirdi.

Özellikle bitter çikolata, demir, magnezyum ve çinko gibi mineraller açısından da yoğun bir yapıya sahip olması nedeniyle sağlık üzerinde büyük ölçüde olumlu etkileri mevcut. Ayrıca Journal American Heart Association'da yayınlanan bir araştırma, fındıkla birlikte tüketilen çikolatanın, felç ve kalp krizi etkeni olan yüksek kolesterolü düşürdüğünü öne sürdü.

Woodar çikolatanın ölçülü tüketilmesi gerektiğini, çünkü çok fazlası obeziteye ve kardiyovasküler hastalığa neden olabileceğini dile getirdi. Araştırmalar, 28-50 gram çikolatanın sağlık yararlarını elde etmek için fazlasıyla yeterli olduğunu gösteriyor.

ZEYTİNYAĞI

Antioksidanlar yönünden oldukça zengin zeytinyağı, ömrünüzü uzamanın yanı sıra bunama riskinin önlenmesine kadar birçok faydaya sahip. Ayrıca, kalp hastalığı ve kanser gibi sağlık sorunları da zeytinyağının bileşenleri sayesinde engellenebiliyor.

Woodard, zeytinyağının hemen her yemekte kullanılabileceğini ve günde bir ila iki yemek kaşığı tüketmenin yaşam tarzınızda önemli bir değişiklik sağlayabileceğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN