Canan Karatay “Dolabınıza sokmayın” diyerek uyardı! Bu bilgi resmen hayat kurtarıyor: O meyveler çöpü boylayacak

Canan Karatay “Dolabınıza sokmayın” diyerek uyardı! Bu bilgi resmen hayat kurtarıyor: O meyveler çöpü boylayacak

Yaz mevsiminde 7'den 70'e herkesin severek tükettiği o meyvelere uyarılar Prof Dr. Canan Karatay’dan geldi. Artık kimse dolaptan içeri sokmayacak. Hepsi çöpü boyluyor. İşte Canan Karatay'ın o açıklamaları…

Yaz aylarında herkesin severek tükettiği o meyvelerin aslında Çok da sağlıklı olmadığı ortaya çıktı. Yaptığı açıklamalar ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Prof Dr. Canan Karatay, herkesin uzak durması gereken meyveleri tek tek açıkladı. Özellikle şeker ve karaciğer hastalığı bulunan vatandaşlara uyarılarını sıralayan Karatay, dolaptan içeri sokmayın diyerek uyardı.


VÜCUTTA ZARAR OLUŞTURUYOR

7'den 70'e herkesin severek tükettiği meyveler faydalı olduğu kadar zarar da içeriyor. Doğal besinlerin yararları olduğuna vurgu yapan Prof Dr. Canan Karatay, ancak yeterli ve doğru miktarda tüketilen meyvelerin vücut için yararlı olduğuna değindi. Her besinde olduğu gibi meyvelerin aşırı ve yanlış tüketimi de vücuda yarardan çok zarar veriyor. Yanlış zamanlarda tüketilen meyvelerin sindirim sorunları ortaya çıkarttığı belirtilirken diyabet ve kalp sağlığı ile birlikte kilo alımında da olumsuz etkileri olduğu aktarıldı. Sağlıklı yaşama konusunda sık sık açıklamalarda bulunan Canan Karatay, o meyveleri işaret ederek kesinlikle uzak durun uyarısında bulundu.

canan-karatay.jpg

KAPIDAN İÇERİ GİREMEYECEK


Prof. Dr. Canan Karatay, YouTube üzerinden yaptığı açıklamalar ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Özellikle şeker hastalığı bulunan kişilere karşı uyarılarda bulunan uzman isim kesinlikle uzak durulması gereken meyvelerin başında kirazın yer aldığını belirtti. Tüm bunların yanı sıra kayısının zerdaliye göre daha yüksek miktarda şeker içerdiğini belirten uzman isim kayısı yerine zerdali tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Genetiği ile oylanmış meyvelere karşı da uyarıda bulunan Karatay, ilaçlı meyvelerin kesinlikle kapıdan içeri girmemesi gerektiğini aktardı. Bunun yanı sıra uzman isim nektarı yerine şeftali tüketilmesi gerektiğini de aktardı.

meyveler-1.jpg


Yazın gözde meyvelerinden olan karpuz, kavun, üzüm ve incirin de tüketim miktarında kontrollü gidilmesi gerektiğini aktaran Karatay, dört meyvenin ürik asit ve trigliserid açısından oldukça yüksek olduğunu belirtti. Yalnızca hasta olan kişilerin değil sağlıklı bireylerinde bu meyveleri tüketirken dikkatli davranması gerektiğini aktardı. Uzman isim tüm bunların yanı sıra koyu renkli meyvelerin yaz aylarında sıklıkla tüketilebileceğini belirterek karadut, mürdüm eriği veya böğürtlen gibi meyvelerin tüketilebileceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN