Canan Karatay üstüne basa basa tavsiye etti! Dünyanın en sağlıklı yemeğini açıkladı

Canan Karatay üstüne basa basa tavsiye etti! Dünyanın en sağlıklı yemeğini açıkladı

Sık sık verdiği tavsiyelerle gündeme düşen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, üstüne basa basa tavsiye etti! Dünyanın en sağlıklı yemeğini açıkladı...

Sağlık ve beslenme konusundaki bilgileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kalp ve kolesterol sağlığı için önemli bir besin önerisinde bulundu. "Dünyanın en sağlıklı besini" olarak nitelendirdiği yemeğin Türkiye'de yaygın olarak bulunduğunu belirten Karatay, özellikle üzerine eklenen yumurta ile bu yemeğin antioksidanlar, vitaminler ve C vitamini bakımından zengin olduğunu vurguladı.

DÜNYANIN EN SAĞLIK BESİNİ: IŞKIN YEMEĞİ

iskin-yemegi1.webp

Sağlık alanındaki uzmanlığıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kalp ve kolesterol sağlığı üzerine önemli bir besin önerisinde bulundu. "Dünyanın en sağlıklı besini" olarak nitelendirdiği yemeğin, Türkiye'de sıkça tüketilen bir lezzet olduğunu ifade etti.

Karatay, bu besin olarak ışkın yemeğini öne çıkararak, özellikle üzerine eklenen yumurta ile bu yemeğin dünya genelinde sağlıklı bir alternatif olduğunu belirtti. Antioksidanlar, vitaminler ve C vitamini bakımından zengin olan bu yemeğin kalp dostu olduğunu vurgulayan Karatay, aynı zamanda karaciğer, tiroit ve beyin üzerinde de olumlu etkileri olduğunu söyledi.

IŞKIN YEMEĞİ TARİFİ

iskin-yemegi2.webp

Işkın yemeği tarifini paylaşan Karatay, genellikle çiğ olarak tüketilen ışkının kavrularak da lezzetli bir yemek haline getirilebileceğini belirtti. İşte bu sağlık dolu tarif:

1. Adım: İlk olarak, temizlenmiş soğanı iri iri doğrayın ve sıvı yağda kavurun.

2. Adım: 4-5 adet ışkını doğrayın ve hazırladığınız soğanlı karışıma ekleyin. Bir tutam tuz ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin.

3. Adım: Işkınları aşırı kızartmadan üzerine yumurtaları kırın, kısık ateşte kısa bir süre pişirin ve ardından ocağın altını kapatın. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN