Canan Karatay'dan müthiş taktik! Taze balığı anlamak çok kolaymış, suya atın ve test edin...

Canan Karatay'dan müthiş taktik! Taze balığı anlamak çok kolaymış, suya atın ve test edin...

Sağlıklı beslenme kapsamında tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, taze balık hakkında konuştu. Balıkların taze ya da bayat olduğunu anlayacağınız tüyoları duyuran uzman isim, pratik yöntemleri duyurdu. Sadece bunları yaparak balığın taze ya da bayat olduğunu anlayabilirsiniz.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Canan Karatay'dan hayatınızı kolaylaştıran tavsiyeler paylaşılıyor. Sağlık ve diyet konusunda çarpıcı açıklamaları olan uzman isim, son yaptığı açıklamayla balığın taze olup olmadığını test etmenin yolunu duyurdu. İnsan vücudu için önemli vitaminler barından balık bu şekildeyse taze oluyor.

BAYAT BALIKLARDAN UZAK DURUN

Kış aylarının vazgeçilmezi olan balık, çeşitliliği ve faydalarıyla sık sık gündeme geliyor. Balıkta bulunan yağ asitleri bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Salgın hastalıkların yaygın olduğu zamanlarda sık sık tüketilmesi önerilen balık, enfeksiyon hastalarından korunmanızı sağlar.

Hastalığı azaltmak için iyileştiren besinler arasında yer alır ve kış aylarında tüketimi yaygınlaşır. Balık hakkında engin tecrübelerini aktaran Prof. Dr. Canan Karatay, hafızayı kuvvetlendirmek ve sağlığı korumak için balık tüketiminin önemini vurguladı.

hamsi-ve-istavritte-civa-yok.jpg

TAZE BALIK İÇİN TAVSİYELER

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, alacağımız balığın taze ya da bayat olacağını anlamanın yolları, Canan Karatay tarafından duyuruldu. Bayat balık yemek genellikle gıda zehirlenmesine yol açabilir. Tedavi edilmemesi halinde kişinin zehirlenme sonucu ölme riski vardır.

Milyonlarca kişi balığı pişirmeden önce taze olup olmadığını anlayacak bir tüyo araştırıyor. Bu tüyo kısa bir süre önce Canan Karatay'dan geldi. Bayat olması halinde kesinlikle yenilmemesi gereken balığı kontrol etmeniz gerekir. Balığın taze olup olmadığını anlamak için aşağıda yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

  • Balığın taze olup olmadığını anlamak için, bir kaba su koyup balığı da içerisine atın. Balık dibe çöküyorsa tazedir.
  • Bir diğer yöntem ise balığın gözlerine bakmanız gerekir. Balığın gözleri canlı bakması taze olduğuna işaret eder.
  • Taze balık yemek istiyorsanız etinin sert olmasına dikkat edin. Balık yumuşadıkça bayatladığı anlamını taşır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN