Çayı böyle demliyorsanız yandınız! Yıllarca yanlış yapmışız, kansere yol açıyor!

Çayı böyle demliyorsanız yandınız! Yıllarca yanlış yapmışız, kansere yol açıyor!

Çay, Türk mutfağında en sevilen içecektir. Çay demlerken dikkat etmemiz gerekiyor. Yapılan küçük bir hata kansere davetiye çıkarıyormuş! Çay demlerken bu bilgiler aklınızda bulunsun.

ÇAY SEVERLER DİKKAT! ÇAY DEMLERKEN KANSERİ DAVET EDİYOR OLABİLİRSİNİZ!

Çay Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahip, akşamların sefası manasına gelen bir içecek, ancak demlenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Aksi takdirde kanseri vücudunuza davet ediyor olabilirsiniz.

çay

DEMLEME ESNASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Çay kesinlikle yüksek ısıya maruz bırakıldığı takdirde yemek borusu kanseri riskine yol açar. Bu sebeple asla yüksek ısıda bırakılmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise; demlenme şekli. Aşırı kaynamış suya çay konulması halinde bakteri oluşumu riski vardır, bu sebeple çay aşırı kaynamamış su ile demlenmelidir.

çay

PEKİ İDEAL MİKTAR NEDİR? FAZLASI ZARARLI MIDIR?

Her gıdada olduğu gibi tabi ki çayın da fazla tüketilmesi zararlıdır. Bu zararların başında ise kaygı bozukluğu geliyor. İçeriğindeki doğal kafein sebebi ile yüksek tüketimi uykusuzluk, stres, kaygı bozukluğu gibi sorunlara yol açabilir. Açyın demlenme süresi uzadıkça içerdiği kafein miktarı da artış gösterir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN