Çocukları perişan eden salgın yayılıyor! Bu hafta vakalar resmen patladı: Uzmanlar 3'lü salgına karşı uyarıyor

Çocukları perişan eden salgın yayılıyor! Bu hafta vakalar resmen patladı: Uzmanlar 3'lü salgına karşı uyarıyor

Kış mevsiminin etkisini arttırmasıyla beraber hastalıklar had safhaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda hem en hızlı hem de en çok hasta olan çocukları perişan eden salgın yayılıyor. Söz konusu salgında bu hafta vakalar patlarken uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

İnternet Haber’de yer alan habere göre, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde hastalıklar kol gezmeye başladı. Bunun en büyük etkisi soğuk havalar olurken üst solunum yolu enfeksiyonundan dolayı hastaneye başvuran çocuk sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Uzmanlar, çocuklar arasında 3’lü salgın olduğunu açıklarken grip aşısı yapılması gerektiğinin vurgusunu yapıyor. Öte yandan çocuklarda görülen bu söz konusu salgının yetişkinlerde de görülebileceği ifade ediliyor.

HASTANE KORİDORLARI BU VAKALARLA DOLDU

Hastanelerin neredeyse tamamı hastalarla dolarken birçok vatandaş kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikayetiyle uzman hekimlere başvuruyor. Başvurular arasında özellikle de çocuk sayısının çok olması dikkati çekerken uzmanlar çocukları olduğu kadar yetişkinleri de uyarıyor.

yeni-proje-7.jpg

“KORONAVİRÜS TESTLERİ GERİ GELMELİ”

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, hastalıklardaki artış ile alakalı yaptığı açıklamada, "Yaşanan salgın koronavirüs müdür yoksa gribal enfeksiyon veya başka bir şey mi? Bunun için halen yapılmayan koronavirüs testlerinin kesinlikle tekrar yapılmaya başlanması gerekiyor" demişti.

yeni-proje-9-001.jpg

ÇOCUK VAKALARI ARTIYOR

Dr. Tutku Taşkınoğlu, yaptığı bir açıklamada çocuklara dikkati çekerek, "Bu hafta özellikle çocuklarda RSV çok arttı. İnfluenza A H1N1 dolaşımda ama yaygın değil. Koronavirüs yüzde 10-15 civarında...Rhinovirüse Coxsackie eşlik ediyor" dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Esin Davutoğlu Şenol ise, çocukların perişan olduğunu ve üçlü salgının söz konusu olduğunu ifade ederek, "Çocuklar perişan, üçlü salgın (RSV, COVİD, Grip), Biri bitiyor diğeri başlıyor. El yıkama konusunu çalıştırın ve olmadılarsa grip aşılarını mutlaka yaptırın. 2-3 hafta sonra benzeri erişkinde başlar. Şimdilik erişkin ikili salgın" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN