Çocuklarınıza her akşam içirin! İbrahim Saraçoğlu'ndan hayat kurtaran tüyo... Faydalarını duyan sabah akşam o çayı içiyor

Çocuklarınıza her akşam içirin! İbrahim Saraçoğlu'ndan hayat kurtaran tüyo... Faydalarını duyan sabah akşam o çayı içiyor

Havaların soğumasıyla birlikte nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi vakalar arttı. Özellikle çocuklarda görülen bademcik iltihabı hızla arttı. İltihaba karşı doğal ilacını takipçileriyle paylaşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, anneleri uyardı. Normal çay yerine mutlaka çocuklarınıza bunu içirin. Faydalarını duyunca bir daha normal çay demlemeyeceksiniz. Vücuttaki tüm iltihabı söküp atıyor. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun hayat kurtaran tarifi...

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle son dönemin dikkat çeken isimlerinden olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, vücutta oluşan iltihaplanmaya karşı kullandığı doğal ilacını takipçileriyle paylaştı. Özellikle havaların soğumasıyla kendini gösteren grip, nezle ve bademcik iltihabı gibi hastalıklara karşı kalkan olan bu tarif ile vücudunuz baştan aşağı yenilecek. Normal çay yerine mutlaka bunu tüketin. Faydaları saymakla bitmiyor, hem iltihabı söküyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İşte vücuttaki iltihabı söküp atan doğal çay tarifi...

VÜCUTTAKİ TÜM İLTİHABI SÖKÜP ATIYOR

Ocak ayı ile birlikte soğuk hava dalgasını kendisini iyice göstermeye başladı. Bu süreçten en çok zarar görenler ise çocuklarımız oldu. Özellikle çocuklarda görülen bademcik iltihabı hızla arttı. Bu durum karşısında annelerin ilk başvurduğu yöntem ilaç tedavisi oluyor ancak size vereceğimiz bu tarif ile iltihaplanma sorunundan anında kurtulacaksınız. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu çay tarifi ile vücuttaki tüm iltihap söküp atılacak.

NORMAL ÇAY YERİNE BUNU TÜKETİN! HAYAT KURTARAN TARİF

Hazırsanız İbrahim Saraçoğlu'nun hayat kurtaran tarifini açıklıyoruz. Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika ağzı kapalı olarak demlenir. Günde iki-üç defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı içilir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız. Hazırlanan gargara kırksekiz saat bozulmadan banyo dolabınızda durabilir.

fdbdfbdf-1.jpg

Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.

ADA ÇAYININ FAYDALARI NELER?

İstanbul'a ilk kez Marmara Adası'ndan getirildiği için ada çayı olarak adlandırılan bitki, Ege Bölgesi'nde acı elma olarak da bilinir. Tıbbi ve aromatik bir bitki olan ada çayının yaprakları, kaynatıldığında çay olarak içilebildiği gibi esansı ya da farklı bir deyişle uçucu yağı elde edilerek de kullanılır.

  • Depresyonu ve stresi azaltır.
  • Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
  • Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.
  • Cilt leke ve hastalıklarında kullanır.
  • Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Menopoz sonrası belirtileri hafifletir.
  • Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir.
  • Aşırı terlemeyi azaltır.

gfbgfb-14.jpg

ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Ada çayı genellikle kaynatılarak yapılsa da aslında demlenerek hazırlanması gerekir. Bu sayede besin değerleri daha iyi korunur ve daha yoğun ada çayı tadı elde edilebilir. Kaynar suda çok uzun süre tutulması hem bitkinin faydalı etkilerini kaybetmesine neden olur hem de çayın tadı acılaşabilir. Ada çayının 2 dakikadan uzun süre kaynatılması ile toksik bileşenler açığa çıkarak çayın zararlı hale gelebileceği öne sürülmektedir. Yaklaşık 2 gram ada çayı üzerine 200-250 ml kaynar su ilave edilerek 10 dakika kadar demlenir. Yaprakları süzülür ve fincana doldurularak servis edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN