Çok az bilinen sırrı açıklıyoruz! Sıcak suyun içine bir tane soğan atın müthiş etkisine tanık olun

Çok az bilinen sırrı açıklıyoruz! Sıcak suyun içine bir tane soğan atın müthiş etkisine tanık olun

Soğanın faydalarını bilmeyen yoktur. Türk mutfağında her yemeğin yanında mutlaka kullanılan soğan içerdiği vitamin ve antioksidanlar sayesinde vücudu baştan aşağı yeniler. Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilen soğanı bu şekilde tüketin ve o hastalıklardan kurtulun. Çoğu kişi çiğneyerek ya da yemeklerin yanında tüketiyor ancak bu yöntemi kimse bilmiyor. Sıcak suyun içine atın ve o kötü hastalıklardan kurtulun. İşte soğanın bilinmeyen faydası...

Böbrek ve safra kesesinde oluşan taşların vücuttan atılması oldukça zordur ve şiddetli derecede acı verir. Çoğu kişi ağrı kesicilere yönelerek bu hastalıklardan kurtulmak ister ancak kolay kolay geçmez. Bu tarifi deneyenler ise böbrek ve safra kesesinde oluşan taşları çok rahat şekilde vücuttan atıyor. Soğanı genelde yemeklerde ya da yemeklerin yanında çiğ olarak tüketiyoruz. Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile bu nasıl düşünemedim diye pişman olacaksınız. Bir bardak suya soğan atın mucizevi etkisini anında görün!

O KÖTÜ HASTALIKLARDAN KURTULACAKSINIZ

Bazı hastalıkların ilaçla tedavisi bulunmaz. Bu hastalıklardan olan böbrek ve safra kesesinde oluşan taşlar vücuda oldukça acı verir. O kadar acı verir ki hareket etmek bile istemeyiz. Ancak üzülmeyin bu hastalıktan kurtulmanın yoluda var. İçerdiği vitamin ve antioksidanlarla vücudu baştan aşağı yenilen soğanı bu şekilde kullanın ve o kötü hastalıklardan anında kurtulun.

SUYA ATIN VE HER SABAH BUNU İÇİN

Hazırsanız merak edilen o tarifi veriyoruz. Sabahları bir adet mor soğanı suyun içine atın ve kaynatın. Bu suyu düzenli olarak tüketin. Bu sayede böbrek ve safra kesesindeki taşları kuma çevirerek ağrılardan kurtulacaksınız. Hem de taşları vücudunuzdan atmış olacaksınız.

kmdfdf-6.jpg

MOR SOĞANIN FAYDALARI

Mor Soğan kan yapımına yardımcı olur. Kalp çarpıntısını giderir. Mor Soğan suyu kalbi güçlendirmektedir, Taşıdığı esterler kanın pıhtılaşmasını önler. Kan basıncını (tansiyonu) düşürücü etkiye sahiptir. Şeker hastalığına karşı bol miktarda mor soğan yenir. Kesik ve yanık yaralarının mikrop almaması için mor soğan suyu sürülür. Safra kesesi salgısını artırır ve bunun sonucu olarak taş oluşumunu önler. El ve ayak tırnaklarının çabuk kırılmasında, tırnakları sık sık mor soğan suyu ile ovmak gerekir. İşte mor soğanın bazı bilinmeyen faydaları;

  • Ayak bacak karın göğüs ve ellerdeki şişmelere karşı günde üç defa yemeklerden önce birer çorba kaşığı soğan suyu içilir.
  • Burun kanamalarını durdurmak amacıyla soğan yumrusu ikiye kesilir yarısı burnun önüne bağlanır.

kmdfdffd-6-001.jpg

  • Çıbanları olgunlaştırmak için soğan yumrusunu oluşturan yapraklar haşlanarak çıban üzene konur.
  • İdrar yolları ağrılarında taze kesilmiş ve ısıtılmış soğan sıcak sıcak ağrıyan yerin üzerine konur ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır.
  • Dizanteri veya bağırsak iltihaplarına karşı çiğ yumurta sarısı taze tereyağı iyice ezilmiş kimyon tohumu ve fazla miktarda soğan suyu karıştırılıp günde üç defa birer çorba kaşığı yenir.
  • Nasırları yok etmek için sirke içerisinde kaynatılan mor soğan nasır üzerine konarak bağlanır ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN