Denemesi bedava! Bu basit yöntemi kullanarak burun tıkanıklığı kabusuna son verin

Denemesi bedava! Bu basit yöntemi kullanarak burun tıkanıklığı kabusuna son verin

Burun tıkanıklığı, bu mevsimle eşanlamlı olan bir şeydir. Çoğu insan yılın bu zamanında burun tıkanıklığından muzdariptir ve virüs havadaymış gibi görünür. Peki burun tıkanıklığından nasıl kurtulabiliriz?

Burun tıkanıklığı; solunum sisteminin başlangıç noktası olan ve içeri giren havanın akciğerlere ulaşmadan önce ısıtılıp, nemlenip, temizlendiği organ olan burnun, bazı faktörlere bağlı görevini yerine getirememesidir. Burun tıkanıklığı nefes almayı zorlaştıran, kaliteli bir gün ya da uyku süreci geçirmeyi imkansız kılan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda da kişiyi, koku alma fonksiyonlarının zayıflaması, nefes alıp verme mekanizmasının sekteye uğraması gibi pek çok negatif etkiyle karşı karşıya bırakmaktadır.

İnsanların yaptığı yaygın bir hata, her zaman burnunu çekmeye çalışmaktır. Akciğerlere giden mukus enfeksiyona yol açabileceğinden bu, hastalığı ağırlaştıracaktır. Bu tür önlemlere başvurmak yerine bu basit yöntemlere başvurmak burun tıkanıklığını azaltacak hatta önleyecektir.

BURUN TIKANIKLIĞINDAN UZAK DURMAK İÇİN İPUÇLARI

basliksiz-1.jpg

YATAKTAYKEN BAŞINIZI DAİMA YÜKSEKTE TUTUN:

Bu, mukus oluşumunu azaltır. Sinüs üzerinde bir tür stres oluşturan herhangi bir pozisyon, mukus oluşumuna yardımcı olur. En iyi yol, yüzünüz tavana bakacak şekilde yatmaktır.

SOĞAN, BURNUNUZU AÇIK TUTMANIN İYİ BİR YOLUDUR:

Basitçe, bir soğanı dilimleyin ve koklayın. Soğan, burnunuzu temizlemek için bir sıvı salgılamak için bir katalizör görevi görecektir. Burun tıkanıklığından kurtulmanın en basit yolu soğanı kesip, kabuğunu soyup beş dakika boyunca koklamak ve burnunuz bir anda temizlenecektir. Gece yatarken de bir kuru soğanı dörde kesip baş ucunuza koymak da işe yarayacaktır.

BAHARATLI YİYECEKLER YİYİN:

Baharatlı biber gibi baharatlı yiyecekler yediğinizde, biberde bulunan Kapsaisin adlı bir kimyasal burnunuzu akıtarak burun yolunuzu temizlemenize yardımcı olur.

ÇOK FAZLA SICAK İÇECEK İÇİN:

Çay veya kahve işe yarar. Bu sıcak içeceklerin saldığı buhar mukusun incelmesine yardımcı olur. Sıcak içecekler, özellikle çay sizi burun tıkanıklığından kurtarabilir ve öksürdüğünüzde mukusu serbest bırakarak kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlar.

BUHAR EN İYİ SEÇENEKTİR:

Sıcak suya birkaç damla mentol ekleyin. Ardından başınızı bir havluyla örtün ve ardından buharı içinize çekin. Başınızı bir havluyla örtmek, buharın dışarı çıkmamasını sağlar ve mentol buharının tamamını içinize çekebilirsiniz.
Bu basit ipuçlarını takip etmek burun tıkanıklığınızı önleyebilir ve tedavi edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN