Ekmek yerine bunu tüketin! Canan Karatay uyarmıştı: İngiltere'de yapılan araştırma Karatay'ı haklı çıkardı

Ekmek yerine bunu tüketin! Canan Karatay uyarmıştı: İngiltere'de yapılan araştırma Karatay'ı haklı çıkardı

Beslenme alışkanlıklarını tersine çeviren Dr. Canan Karatay yıllar önce uyarmıştı! Ekmek yerine bunu tüketmeye başlayın! İngiltere'de yapılan araştırma Karatay'ı haklı çıkardı...

Türkiye'nin önde gelen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yıllar önce yaptığı bir beslenme önerisiyle bir kez daha doğruluk payını kanıtladı. Ekmek tüketimine alternatif olarak ceviz önerisinde bulunan Karatay, bu kez de İngiltere'de yapılan bir araştırmayla destekleniyor.

CEVİZİN FAYDALARI NELER?

cevizin-faydalari.webp

Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek yerine ceviz tüketimi önerisinin ardında, cevizin sağlığa olan birçok olumlu etkisi bulunuyor. Cevizin içerdiği omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve folik asit, beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olurken, kalp sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. İngiltere'deki araştırmada da cevizin kalp sağlığını korumak, kan basıncını düşürmek ve kolesterol seviyelerini azaltmak gibi faydaları olduğu vurgulandı.

Ceviz tüketiminin kanser riskini azalttığına dair bulgular da araştırmada öne çıkan noktalardan biridir. Cevizde bulunan antioksidanlar, kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve bu sayede kanser riskini azaltır. Ayrıca, cevizin sindirim sağlığına olumlu etkileri olduğu belirtildi. Lif içeriği ve probiyotikler sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağladığı ifade edildi.

CİLDİN YAŞLANMASINI GECİKTİRİYOR

cevizin-faydalari1.webp

Cilt sağlığı açısından da cevizin önemli bir rol oynadığına vurgu yapıldı. Antioksidanlar sayesinde cildin korunması, nemlendirilmesi ve yaşlanma belirtilerinin azaltılması, cevizin sağlık açısından sunduğu avantajlardan sadece birkaçıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN