Et yerine bunu yiyin tam bir protein bombası! Hem bedavadan biraz pahalı hem de vitamin deposu

Et yerine bunu yiyin tam bir protein bombası! Hem bedavadan biraz pahalı hem de vitamin deposu

İbrahim Saraçoğlu, kendisine vazgeçilmez gelen besini duyurdu! Bu besin, yüksek protein ve C vitamini deposu. Sağlıklı bir bedene kavuşabilmek ve hastalıklardan korunmak adına sağlıklı beslenme elzem. Saraçoğlu'nun tarifleri pek çok kişinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Eğer İbrahim Saraçoğlu'nun yanına sadece bir besin alması gerektiğini varsayarsak, o hangisini tercih edeceğini açıkladı! Bu seçimini öğrenenler hayrete düştüler. İşte, bedeni hastalıklarla mücadelede destek olan o besin...

Protein ve C vitamini zengini! Kimilerinin aklına bile gelmeyecek bir besin tüketme fikri! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu muhteşem besini ifşa etti. Duymuş olanların hayretleri yüzlerinden okunuyordu. İşte, bedeni yeniden canlandıran o besin...

2-003.jpg

SARAÇOĞLU'NUN TERCİHİ BİR BESİN!

Televizyon ekranında ısırgan otu hakkında yaptığı konuşma ile İbrahim Saraçoğlu, "Bana sorsalar ve beş farklı şansım olduğunu, bu şanslardan birini seçmem gerektiğini söyleseler. Benim yanıma alacağım ilk besin hiç şüphesiz ısırgan olurdu" ifadesini kullandı.

Saraçoğlu'nun ifadesinde "Isırgan otu, hak ettiği değeri alamadı. Bana sorsalar ve beş farklı şansım olduğunu, bu şanslardan birini seçmem gerektiğini söyleseler. Benim yanıma alacağım ilk besin ısırgan olurdu. Bazı bilgisi eksik olan kişiler, ısırganın karaciğere zarar verdiğini iddia ederler. Bu tamamen yanıltıcı ve gerçekdışıdır.

Portakalın c vitamini olduğunu biliyoruz, fakat ısırgan otunda portakalın yedisinde bir c vitamini bulunur. Soya fasulyesi, protein açısından zengin olduğu bilinir ancak ısırgan bu konuda daha da üstündür. Taze ısırgan otunda %9 oranında protein bulunurken, kuru olanında %40 protein bulunmaktadır. Isırgan otundan börek, çorba yapılır. Hatta bugün Fransa'da ısırgan otuyla özel yemekler yapılan restoranlar dahi var" dedi.

1-001.jpg

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI!

İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR

Isırgan otu, inanılmaz bir biçimde idrar söktürür.

Isırgan otu, beslenme düzeninde kritik bir rol oynar ve fincanlardan eksik olmaz.

Ödem sorunu yaşayanlar gönül rahatlığı ile tüketebilir.

KALBİ KORUR

Isırgan otu, kalp sağlığını korurken tansiyonu dengeler.

Kan dolaşımını hızlandıran, kırmızı kan hücrelerinin üretimini artıran ısırgan otu, bu özellikleri ile tansiyon dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

ALERJİYE İYİ GELİR

Alerjik reaksiyonların ana sebebi, vücutta biriken toksik kimyasallardır.

Alerjiye sebep olan kimyasalların zehirli olması gerekmez.

Isırgan otu kullanarak alerjik reaksiyonları minimuma indirebilirsiniz.

Hipoglisemi problemi yaşayanlar

Trombosit değeri düşük olanlar

Menopoz döneminde olan kadınlar

ISIRGAN OTU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Isırgan otu çayı yapımında, kurutulmuş ısırgan otu tercih edilir. Isırgan otunun kurutulmuş yaprakları ve çiçekleri ile çay hazırlanır. Kaynamış suya kuru ısırgan otu yaprağı ve çiçekleri eklenir ve yaklaşık 5 dakika demlemeye bırakılır. Demleme işleminden sonra ılık olarak tüketilir.

ISIRGAN OTU ÇAYI GÜNDE KAÇ DEFA İÇİLİR?

Isırgan otu çayı, sabahları kahvaltıdan 30 dakika önce ve aç karnına 1 bardak içilmelidir. Gün içinde ise 1-2 bardak tüketilmesi uygundur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN