Evdeki bu ürünler ömrünüzden 10 yılı siliyor! Evinizde varsa hemen çöpe atın! Herkes kullanıyor ama hasarı büyük

Evdeki bu ürünler ömrünüzden 10 yılı siliyor! Evinizde varsa hemen çöpe atın! Herkes kullanıyor ama hasarı büyük

Evde rutin olarak kullandığımız bu ürünler, sağlığımızı ciddi derecede etkiliyor! Ünlü Dr. Mehmet Öz o ürünleri açıkladı! Ömrünüzden 10 yılı siliyor! Evinizde varsa hemen çöpe atın. Herkesin kullandığı bu ürünün hasarı büyük...

Dünyaca ünlü kalp doktoru Mehmet Öz, Amerika'da yaşayarak tüm dünyaya sağlıklı yaşam konusunda önemli bilgiler aktarıyor. Son açıklamalarında, alışkanlık haline getirdiğimiz bazı ürünlerin sağlığımıza zarar verebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

MEHMET ÖZ'DEN EVDE UZAK DURULMASI GEREKİLEN ÜRÜNLER

Çamaşır suyu:

Özellikle dikkat çeken zararlı alışkanlıklardan biri olarak çamaşır suyunu ele alan Dr. Mehmet Öz, içerisinde bulunan amonyak ve klor nedeniyle göze, üst solunum yoluna ve sindirim sistemine ciddi zararlar verebileceğini belirtti. Onun önerisi ise doğal yöntemlere başvurmak; karbonat ve sirkenin gücünü kullanarak hijyen elde etmek.

camasir-suyu.webp

Böcek ilaçları:

Böcek ilaçlarına da değinen Mehmet Öz, kimyasal içerikli bu ürünlerin sağlık açısından tehlikeli olduğunu ifade etti. Doğal yöntemleri tercih etmenin, evde çöp biriktirmemek gibi basit önlemlerle böcek sorunlarına çözüm bulabileceğini belirtti.

Oda kokusu:

Ev kokularını temizlemek için kullanılan spreylerin ve koku çubuklarının içeriğinin solunum yollarına zarar verebileceğini vurgulayan Dr. Öz, temiz bir evin doğal kokusuyla sağlıklı bir çözüm sunabileceğini belirtti.

oda-kokusunun-zarari-var-mi.webp

Yüksek fruktoz mısır şurubu ve trans yağlar:

Yüksek fruktoz mısır şurubu ve trans yağlara da dikkat çeken Mehmet Öz, bu maddelerin karaciğer üzerinde ciddi etkileri olduğunu ve kalp-damar hastalıklarına neden olabileceğini ifade etti. Sağlıklı yağları tercih etmenin önemine vurgu yaptı.

Tütün ürünleri ve alkol

Son olarak, tütün ve alkol kullanımının zararlarını anlatan Dr. Öz, tütün ürünleri arasında sigara, pipo ve nargilenin zararlı olduğunu belirtti. Evde içilmese bile tütün ürünlerinin zararlarının devam ettiğini ifade etti.

Toluen:

Toluenin, ojelerde, boyalarda ve mumlarda bulunan bir kimyasal madde olduğunu ve sinir sistemine zarar verebileceğini açıklayan Öz, bitkisel içerikli ürünleri tercih etmeyi önerdi.

toluen.webp

Sağlıklı temizlik ve bakım ürünleri seçimine de önem veren Dr. Mehmet Öz, içerdikleri kimyasallar nedeniyle zararlı olabilecek ürünlerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Özellikle NPE içeren deterjanların uzak durulması gerektiğini ve temiz içerikli ürünlerin tercih edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN