Faydalarını öğrenince kızartmak yerine suyunu içeceksiniz! Patatesin bu faydalarını öğrenince tercihleriniz değişecek

Faydalarını öğrenince kızartmak yerine suyunu içeceksiniz! Patatesin bu faydalarını öğrenince tercihleriniz değişecek

Bugün sizlere hiç bilmediğiniz bir bilgiyle geldik. Patates her yemeğin yanında kullanılan ve yediden yetmişe sevilerek tüketilen bir ürün. Genelde kızartma olarak tüketilen patatesin bu faydalarını duyunca bir daha kızartmayacaksınız. İçeriğinde kalsiyum, sodyum, bakır ve demir gibi önemli vitaminlere sahip olan patatesi bundan sonra sakın kızartmayın. Tüm faydasını çöpe atıyorsunuz. Prof. Dr. İbrahim Saraoğlu üstüne basa basa uyardı. İşte patatesin bilinmeyen faydası...

Patates her yemeğin yanında giden haşlanmış ya da kızartma olarak tüketilen bir besindir. Genelde kızartılmış olarak tüketilen patatesin bu özelliğini duyunca bir daha asla bunu yapmayacaksınız. Patatesi kızarttığınız zaman içeriğindeki tüm vitamin ve mineralleri öldürmüş oluyorsunuz. Hatta zararlı hale getiriyorsunuz. Bunun yerine suyunu içerseniz vücudunuz baştan aşağı yenilenecek. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kendisininde kullandığı bu yöntemi mutlaka deneyin. Faydalarını duyan bu şekilde tüketmeye başlıyor. İşte patatesin bilinmeyen faydası...

KIZARTMAK YERİNE SUYUNU İÇİN

Her yemekte mutlaka kullanılan patates genelde kızartılmış olarak tüketilmekte. Yağ içinde kızartılan patatesleri aslında bu şekilde çöpe atmış oluyorsunuz. İçeriğinde bulunan tüm vitamin ve mineralleri öldürüyorsunuz. Hem vücudunuza zarar veriyorsunuz hem de cebinize. Bunun yerine suyunu için. İbrahim Saraçoğlu'nun üstüne basa basa önerdiği bu yöntem ile hasta daha olmayacaksınız.

kmgfggf-8.jpg

İBRAHİM SARAÇOĞLU ÜSTÜNE BASA BASA UYARIYOR

İnsan vücudu için önemli vitamin ve minerallere sahip olan patatesin suyunu içerek demir gibi olun. İbrahim Saraçoğlu çiğ patates suyunun bu faydalarından en iyi şekilde yararlanmak içinse onu aç karnına içmeniz gerektiği söylüyor. Peki patates suyunun faydaları neler?

PATATES SUYUNUN FAYDALARI NELER?

1- EKLEM AĞRILARINA ŞİFA OLUYOR

Güçlü antienflamatuar bileşiklere sahip olan patates suyu özellikle bel, sırt ve eklem ağrılarının giderilmesinde oldukça başarılı. İltihap ve şişkinlikle mücadele eden çiğ patates suyu ağrıları da şıp diye geçiriyor.

2- KABIZLIK, MİDE YANMASI VE ŞİŞKİNLİĞE İYİ GELİYOR

Sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine destek olan patates suyu hazımsızlığa çare oluyor, asitli yiyeceklerin yol açtığı reflü şikayetlerine iyi geliyor. Gastrit, mide gazı ve mide ülserine doğal bir ilaç olarak kullanılan patates suyu aynı zamanda kronik kabızlık ya da ishal durumları yaşayanların da bağırsak düzenini yeniden sağlıyor.

3- TOKSİNLERİ VÜCUTTAN ATIYOR

Çiğ patates suyunun içindeki antioksidanlar karaciğerin ve safranın temizlenmesine; karaciğer, kalın bağırsak ve böbreklerdeki atıklardan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu da önlüyor.

kmghhggh.jpg

4- TANSİYONU DENGELİYOR

Önemli oranda potasyum içeren çiğ patates suyu bu sayede yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor ve kalbin sağlıklı çalışmasına yardım ederek kalp hastalıkları riskinin azalmasını sağlıyor.

5- KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Zengin lif yapısı ve yağsız olması sebebiyle zayıflamaya da yardımcı bir besin patates suyu. Sabah aç karnına içilen bir bardak çiğ patates suyu bu özelliğiyle yaptığınız diyeti de destekliyor.

6- CİLDİ YENİLİYOR VE SİVİLCELERİ ÖNLÜYOR

İçerdiği nişasta ve mineraller patates suyunu cilt sağlığı için de çok değerli bir konuma çıkarıyor. Öyle ki patates suyundan hazırlanan birçok maske göz çevresindeki koyu halkalardan, yüz lekelerinden, akne ve sivilcelerden kurtulmanızı sağlıyor; cildi parlaklık vererek yaşlanma etkileriyle savaşıyor.

ÇİĞ PATATES SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın. Çiğ patates suyunun tadı biraz buruk ve acı olduğundan içine havuç suyu da ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

kmgfgfgf-72.jpg

Bu doğal şifayı sabah kahvaltıdan önce aç karna bir bardak içebilirsiniz. Dilerseniz akşam yatmadan önce de içebilirsiniz, anca günde 2 bardaktan fazla içmemeye dikkat etmelisiniz. Son olarak yine hatırlatmamızı yapmadan bitirmeyelim. Çiğ patates suyunun faydaları çok olsa da yine de onu düzenli olarak tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Birine iyi gelen bir çözüm sizde farklı etkiler oluşturabilir. Hiçbir şey sağlığınızdan değerli değil, aman diyelim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN