Faydasını duyan aktarın yolunu tutuyor! Her derde devaymış! Vücudu adeta baştan yaratıyor! Tüm zehri söküp atıyor...

Faydasını duyan aktarın yolunu tutuyor! Her derde devaymış! Vücudu adeta baştan yaratıyor! Tüm zehri söküp atıyor...

Doğanın bize verdiği mucizelerin başında ısırgan otu geliyor. Faydasını bilenler sofradan eksik etmiyor. Sağlık açısından pek çok faydası bulunan ısırgan otu adeta şifa kaynağı. İşte ısırgan otunun faydaları...

Sağlık için faydalı doğada birçok besin bulunmakta. Bitkiler, içeriğindeki güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımıza en faydalı olan doğal kaynaklar arasındadır. Bunların en başında ise sayısız faydası bulunan ısırgan otu geliyor.

Her derde deva olan ısırgan otu tıbbi özellikleriyle yüzyıllardır biliniyor. Isırgan otunun yüzeyinde bulunan maddeler, pek çok faydalı içerik barındırır. Peki ısırgan otunun faydaları nelerdir? İşte detaylar...

isirgamf.jpg

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI

Isırgan otunun, kanı temizlediği ve böbrek taşını önlediği bilinir. Doğru miktarda tüketildiğinde ise vücutta bulunan tüm iltihabı söker atar. İçerisinde bulunan yüksek C vitamini ve demir minerali sayesinde kansızlık problemiyle de mücadele eder.

Bir diğer önemli faydası ise, solunum yolu rahatsızlıklarını en aza indirir. Kan basıncını ve kan şekerini düzenler. Isırgan otunu düzenli tüketmek felç ve kalp krizi gibi hastalıkların riskini azaltır.

isirgan.jpg

DOĞAL AĞRI KESİCİ

Isırgan otu üzerinde yapılan araştırmalar, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyesini düşürdüğünü göstermiştir. Isırgan otu, aynı zamanda antiinflamatuar özellikleri sayesinde ağrı semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Kas ağrısı, eklem ağrısı ve baş ağrısı gibi ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Isırgan otu, idrar yolu enfeksiyonlarını, böbrek ve prostat sorunlarını tedavisinde de kullanılır. Isırgan otundaki antioksidan seviyeleri ve A ve C vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olur.

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi'nde ısırgan otu üzerine çalışma yapan bilim insanları, ısırgan otunun vücudun enfeksiyona ve bağışıklık sistemini zayıflatabilecek diğer hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olan T hücrelerini uyardığını buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN