Geceleri Derin Bir Uyku Çekmek İsteyenlere Altın Değerinde Öğütler

Geceleri Derin Bir Uyku Çekmek İsteyenlere Altın Değerinde Öğütler

Hayatta gece uyanık kalmak ya da uyanıp dinlenmiş hissetmemek kadar sinir bozucu küçük şeyler vardır. Geceleri uyumak yerine sadece tavana bakarak çok mu zaman harcıyorsunuz ? Neyse ki, bu sorunlar kolayca çözülebilir...

Geceleri uyuyamamaktan mı şikayetçisiniz? Çok uykunuz var ama bir türlü uykuya dalamıyor musunuz? Çağımızın hastalığı gece uykusuzluğu ile savaşabilmeniz için bilmeniz gerekenleri haberimizde derledik.

STRES

Çok fazla sizi strese sokan bir durum veya sizi endişelendiren kişisel sorunlarınız mı var? Geceleri sizi ayakta tutan şeylerin bunlar olma ihtimali yüksek. Stresli şeyler uykunuzu doğrudan etkiler. Bu uyku problemlerinden kaçınmak istiyorsanız, yatmadan önce rahatlamanız önemlidir. Bunu, gözlerinizi yormak için televizyon izleyerek değil de bunun yerine, bir kitap okumayı veya gününüz ve duygularınız hakkında bir günlükte yazmayı deneyin.

7c27ca57-abe8-4d19-9a90-b3555678bc02.jpg

SICAKLIK

İyi bir gece uykusu için yatak odanızın doğru sıcaklığa sahip olması çok önemlidir. Peki ne kadar sıcak olmalı? 18 ile 21 °C arası idealdir. Yine de kişisel tercihlerinizi de dikkate almalısınız. Bazı insanlar diğerlerinden çok daha çabuk soğuğu hisseder.

GECE SIK İDRARA ÇIKMA

Tam derin uyumuşken birden idrara sıkışıp tuvalete kalkmak zorunda mı kalıyorsunuz? Eğer öyleyse yatmadan iki saat önce su içmeyi bırakın, bebek gibi uyuduğunuzu fark edeceksiniz.

YATAK

Sizin için rahat olan bir yatağınız olması çok önemlidir. Yine de yatağınızın sırtınız için ne yaptığına da dikkat etmelisiniz. Yatağınız çok sertse bu, belinizde ve kalçalarınızda baskıya neden olabilirken, yumuşak bir yatak başka can sıkıcı sorunlara neden olabilir. Tavsiyemiz, bu konuda iyi tavsiyeler almaktır, böylece sonunda sizin için doğru yatağı seçmiş olursunuz.

basliksiz-10.jpg

GEÇ SAATLERDE EGZERSİZ YAPMAYIN

Yatma saatinize yakın saat dilimlerinde uzmanlar egzersiz yapmanızı tavsiye etmiyorlar. Egzersizin öğleden sonra ya da akşam erken saatlerde yapılması gerekiyor. Yorgun kaslardan dolayı uyumanız güçleşebilir.

UYKUYU BOZAN YİYECEK VE İÇEKLERİ TÜKETMEYİN

Kafein (kahve), nikotin (sigara) ve tenin (çay) uyanık tutacağı için, bu maddeleri içenler daha uzun sürede uykuya dalıyor. Dolayısıyla rahat bir gece geçirmek için uyumadan 3 saat öncesinde bu maddeleri tüketmemek gerekiyor. Kafein vücutta dokuz saate kadar kalabiliyor. Dolayısıyla eğer iyi bir gece uykusu çekmek konusunda ciddiyseniz, öğleden sonra çay, kahve ya da kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız.

GECE LAMBASI KULLANMAYIN

Uyurken gece lambası kullanılmamalıdır. Uyku da salgılanan melatonin hormonu sadece karanlıkta aktive olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN