Gizemli Virüste İlk Ölüm Gerçekleşti! 12 Ülkeye Yayılan O Virüs Bakın Hangi Ülkeye de Sıçradı

Gizemli Virüste İlk Ölüm Gerçekleşti! 12 Ülkeye Yayılan O Virüs Bakın Hangi Ülkeye de Sıçradı

Koronvirüsün etkileri dünyada devam ederken başka virüslerde baş göstermeye başladı. Milyonlarca insan henüz Covid-19'dan kurtulamamışken şimdi de İngiltere'de ortaya çıkan gizemli bir virüs dünyayı tedirgin etmeye başladı. İngiltere'de görünen virüs başka bir ülkeye de sıçradı. İşte çocuklarda görülen bu yeni gizemli virüse dair bilinmeyenler.

Dünyada son 3 yıldır devam eden ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan Covid-19 salgının etkileri hala devam ediyor. Çin'de tekrar görülmeye başlatan virüs dünyada tekrardan tehdit oluşturmaya başladı. Koronovirüs henüz tamamen bitmezken, İngiltere'de 5 Nisan'da ortaya çıkan gizemli bir virüs ise hızla yayılmaya başladı. Enfeksiyon rahatsızlığı olarak bilinen bu virüs genelde çocuklarda görülüyor. İşte dünyayı diken üstüne tutan o virüs.

gizemli.jpg

ÖLÜMCÜL VİRÜS JAPONYA'YA DA SIÇRADI

Dünya tekrardan bir salgınla karşı karşıya geldi. İngiltere'de 5 Nisan tarihinde İngiltere'de ortaya çıkan be Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Amerika'ya kadar yayılan hepatit virüs şimdi de Japonya'da görüldü. 16 yaşında bir çocukta görülen bu virüs herkesi yeni bir salgın mı başladı şüphesine düşürdü. Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir çocukta tanımlanamayan bir virüs olduğu ve yine yakın zamanlarda yayılmaya başlayan hepatit virüsüyle benzer olduğu bildirildi. Hastaneye yatırılan hastanın ise bilgileri paylaşılmadı.

japonya.jpg

12 ÜLKEDE YAYILMAYA BAŞLADI

İngiltere'de baş gösteren ve diğer ülkelerde yayılmaya başlayan bulaşıcı virüsün, Japonya'da bir çocukta da görüldüğü ortaya çıktı. Gizemli olarak nitelendirilen bu virüs salgın endişesini beraberinde getirdi. Hızla yayılma gösteren gizemli hepatit virüs şimdiye kadar 12 ülkede 169 çocukta görüldü.

GİZEMLİ VİRÜSTE İLK CAN KAYBI YAŞANDI

Japonya'da kimliği açıklanmayan bir çocukta tespit edilen bu virüs Japonya'yı da tedirgin etti. Japonya Sağlık Bakanı Shigeyuki Goto ise Japonya'da yayılan bir virüsün henüz olmadığı fakat diğer ülkedeki yayılmaların ayrıntılı olarak takip edileceğini bildirdi. Genelde çocuklarda görülen bu gizemli virüs hakkında ise henüz net bir açıklama yapılmış değil. Çocukları derinden etkileyen bu virüs ABD ve İspanya olmak üzere 12 ülkede en az 169 çocukta tespit edildi. 1 çocuğun ölümüne de neden olan virüs nedeniyle 17 çocuğa ise karaciğer nakli yapıldığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN